Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Sport /Ready? Take aim! FIRE!

Blog

Ready? Take aim! FIRE!

Foto 1

Kattuk.nl was uitgenodigd om is een keertje langs te gaan bij s.s.v. Toxotes. Leroy en ik stonden te springen om eens een kijkje te nemen. Gisteren ( Dinsdag 13 november) zijn we dat is ff gaan doen.

Even wat achtergrond en geschiedenies van S.S.V Toxotes. Een Toxotes Jaculatrix is een schuttersvis. Zo’n vissie wat uit het water springt en “vliegende” insecten uit de lucht grijpt. S.S.V. Toxotes  is een vrij oude vereniging van origine uit Oegstgeest. En even later verhuisd naar Wassenaar naast een aantal andere schuttersverenegingen.

Bij toxotes wordt over het algemeen alleen met Luchtdruk wapens geschoten. Op een baan van 50 meter zijn er ook zo verschillende afstanden die je kunt schieten. Meestal bij deze geweren is 10 meter ver zat. Nou idd… Zometeen meer daar over.  9 banen en opties om  liggend en knielend te schieten. Behalve dat was het toen wij binnen kwamen al een gezellig welkom. Na wat vragen gelanceerd te hebben waarvan ik de helft maar onthouden heb (ik was me noteboekje vergeten…) Na veel meer te weten gekomen te zijn over het schieten met luchtdruk dat je bijvoorbeeld geen vergunning nodig heb (wat ik altijd wel dacht), en dat het gewoon echt een sport /hobby is ben ik echt geinteresseerd geraakt! Volgende week ben ik er weer te vinden haha!

Wat ok geweldig is, is dat je als beginner gewoon wordt geholpen in de dingen. Manier van staan, ademhalingen en natuurlijk het afstellen enz. Enz. We hebben daar geschoten met een geweer (zie foto1) en pistool (zie foto 2). Pistool is niks voor mij. Misschien wat minder zuipen in het weekend 😛 met geweer schieten was prachtig. Bijna een paar keer de 10 gehaald! En het leuke. Als beginner hoef je geen wapen aan te schaffen want je kan ze van de vereniging lenen zonder problemen. Met die wapens hebben we geschoten en dat was gaaf. Wat ik al zei ik ben er volgende week weer te vinden. Het is dat ik geen baan heb anders zat het eerste luchtdruk wapen van mijzelf al in het vizier (wat een taalgebruik…)

Bij Toxotes zelf worden officiele wedstrijden geschoten, en de leden doen zelf ook mee met wedstrijden. Bovenin had ik het al over een flinke prijzenkast endaar stond nog nieteens alles in want mensen hebben ze ook thuis staan natuurlijk!

Ja! Het is het zeker waard om gewoon een keer te proberen! Ga eens langs. Elke dinsdagavond open van 18.00 tot 23.00, Dr. Mansveltkade 3 Wassenaar.

 

Binnenkort gaan we eens bij de S.V. Katwijk kijken. Ff zien of het net zo gaaf en gezellig is 😉

Geschreven door: kpiet

Geen reacties

Laat een reactie achter

X