Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/lhbti /Rainbowvote.NU: verkiezingswebsite COC

Blog

Rainbowvote.NU: verkiezingswebsite COC

Vergeet donderdag 6 juni niet te stemmen!

Rainbowvote.NU is de verkiezingswebsite van COC Nederland. je leest hoe partijen denken over lhbti+ kwesties: de informatie komt van de partijen zelf. Op Rainbowvote.NU  biedt COC partijen en kandidaten de mogelijkheid om zichzelf te presenteren; de teksten zijn dus afkomstig van deze partijen en kandidaten en niet van het COC. Criterium voor presentatie op Rainbowvote.NU is dat de partij momenteel vertegenwoordigd is in het Europees Parlement en/of minimaal één zetel heeft in de peilingen.

Verkiezingen, waarom van belang?

Bij de verkiezingen staan ook de belangen van lesbische, homoseksuele, bi+, transgender en intersekse personen (lhbti+personen) op het spel. Op de website Rainbowvote.NU lees je hoe partijen denken over lhbti+kwesties. Daarmee kan je straks in het stemhokje een goed geïnformeerde keuze maken!

COC legde stellingen voor aan politieke partijen die meedoen aan de verkiezingen voor het Europees Parlement 2024 over tien lhbti+emancipatiethema’s. Hier vind je hun antwoorden. Daarmee kun je zelf bepalen welke partij op lhbti+gebied het best bij je past.

De volgende partijen zijn wel uitgenodigd om mee te doen, maar hebben geen antwoorden ingestuurd: Forum voor Democratie (FvD), Partij voor de Vrijheid (PVV), ChristenUnie (CU), Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP), BoerBurgerBeweging (BBB), Meer Directe Democratie en Nieuw Sociaal Contract (NSC).

Geschreven door: Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X