Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Raadsavondobservaties met Streaupwafel: “Het bleek Dick Jan Broer”

Blog

Raadsavondobservaties met Streaupwafel: “Het bleek Dick Jan Broer”

Elke twee weken komt de gemeenteraad bijeen voor de Raadsavond in het gemeentehuis. Voor de meesten een grauwe boel, maar tóch valt er echt wel wat te zien op zo’n avond. Kattuk.nl’s eigen politieke verslaggever, Paul Winters a.k.a. Streaupwafel, gaat er tweewekelijks namens ons op uit en deelt mee wat hem opvalt. Zo vers als het ijzel voor je voordeur is hier de eerste editie van de Raadsavondobservaties!

 

Geesje Haasnoot-De Mooij (CU) sloopt een microfoon. Christendemocratie maakt meer kapot dan je lief is.

Adger van Helden (CDA) steelt de show met een kakelverse kersttrui. Van uitmuntend niveau vanavond. 5 punten voor Adger.

Irene van der Plas-de Groot (CDA) sprak mij de vorige keer aan op het feit dat ik haar outfit niet genoeg waardeerde. En terecht. Vanavond present met een stijlvol ensemble. 3 punten.

De waterflestelling van vanavond: één Dopper, één flesje Spa blauw. Stay hydrated.

Justin Soetendal (DURF) had een bruiloft om 6 en raad om 7. Of komt vers van een Pitbull cosplayfeestje. Fresh for the weekend. 2,5 punt. 

Tijmen de Vries (PvdA) is de Peter Kwint van de Katwijkse raad: colbertloos. Mist alleen het metal-imago en een periodieke #herrietweet. 2 punten.

Wethouder Sonny “spread the word” Spek gooit de eerste Angelsaksische term des avonds.

Vanavond geen Kattukse Knip of Beemsterkaasbroodjes, maar banketstaaf. Het is goed.

Door de middelvoorste tafel bij de oordeelvormende sessie over de duurzaamheidslening, bestaande uit Carin Tawfik (21, D66), Tijmen de Vries (21, PvdA) en Jonathan de Mooij (ik had hem 27 gegeven maar hij blijkt 36, CDA), daalt de gemiddelde leeftijd van de raad met zo’n 200%. De jeugd heeft niet alleen de toekomst, maar ook het heden in zijn greep!

Lennart van der Plas (VVD) schuift zijn telefoon de kant op van wethouder Jacco Knape. Oproep aan Dhr. Van der Plas: deel de meme of leef met de consequenties.

Sessievoorzitter Adger van Helden houdt het aantal interrupties in toom. Oud-interruptiekampioen Sonny Spek knikt instemmend toe vanaf de collegetafel.

Voor de tweede keer vanavond vergeet de voorzitter (Adger van Helden ditmaal) droevigerwijs de naam Cees Prins (burgerlid GemeenteBelangen). Abject en infaam.

Met de invulling Jaap Haasnoot (KiesKatwijk), Jacco van Duijn (CDA) en Cees Prins (GemeenteBelangen) is de leeftijd van de middelvoorste tafel met zo’n 300% gestegen ten opzichte van de vorige invulling.

De sjaal van Jan-Willem van der Vijver (CU) doet zijn herintrede. De energiecrisis raakt ons allemaal. 2 punten voor consistentie.

Dick Oudwater (CDA) kijkt met een ietwat norse blik toe tijdens de oordeelvormende sessie over de N206. Het is hem vergeven; The Who’s ‘My Generation’ is enkele uurtjes eerder nota bene nog de Top 2000 uitgekukeld.

Oud-raadslid en verloren zoon Danny Dubbeldam is herrezen en neemt schaamteloos een stoeltje in tijdens de hiervoor genoemde sessie, tussen zijn oude (DURF) en nieuwe (VVD) liefdes. Een bijzondere en nostalgische liefdesdriehoek.

Erik den Haas (DURF) legt de beschuldiging dat zijn partij 180 graden is gedraaid over het sluiten van de Zanderijtunnel voor autoverkeer naast zich neer, terwijl de partij van een “Ja” naar een “Nee” is gegaan. Ik ben benieuwd naar de draaicirkel van Den Haas en DURF.

Adger hobbelt in respectabele pas kortstondig de sessie uit in zijn kersttrui. Het deed Rudolfiaans aan – mooi.

Tom Reedijk (PvdA) gooit zijn charmes in de strijd met een overhemd met raketijsjesmotief. Houston, there is no problem. 4 punten.

Geesje Haasnoot-De Mooij spreekt weer in. Microfoon blijft intact. Over.

Tunnels. Zoveel tunnels. Stop over tunnels. Midas, Jacco, Erik, René, Tom, Gerard, Lennart: STOP.

Er klinkt een geratel van buiten de Raadzaal. De Kerstman was onderweg, zo was de collectieve hoop. Het bleek Dick Jan Broer (DURF).

Geschreven door: Paul Winters

Politieke redactie Kattuk.nl. Betrokken. @streaupwafel op Twitter.

Comment: 1

  • Irene van der Plas

    Beantwoorden 16/12/202221:56

    Haha, een lerende streaupwafel. Hoe mooi is dát! 😉👍

Laat een reactie achter

X