Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Gemeenteraadsverkiezingen 2022 /PvdA presenteert grootste verkiezingslijst ooit: Matthijs van Tuijl lijsttrekker

Blog

PvdA presenteert grootste verkiezingslijst ooit: Matthijs van Tuijl lijsttrekker

De PvdA Katwijk heeft haar kandidaten voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen bekend gemaakt. Op de lijst staan maar liefst 46 mensen uit Rijnsburg, Valkenburg en Katwijk, waarbij 19 vrouwen zich verkiesbaar stellen. Dit is beide meer dan een verdubbeling van het aantal kandidaten ten opzichte van vier jaar geleden.

Matthijs van Tuijl (33 jaar) is opnieuw voorgedragen als de nummer 1 van de partij. Van Tuijl zit sinds eind 2011 in de gemeenteraad en neemt dus veel ervaring mee richting de nieuwe periode. De afgelopen tijd heeft hij laten zien dat je ook als eenmansfractie veel kan betekenen voor een sociale en groenere gemeente. Van Tuijl: ‘Het gaat er om in welke gemeente je jezelf thuis voelt. Wat mij betreft is dat een Katwijk met betaalbare woningen in een groene wijk. Dat is precies waar wij als PvdA voor gaan.’

De kandidaten zijn een mix van nieuwe gezichten en oude bekenden. Allemaal brengen ze ook een bak eigen ervaringen mee. Ervaring hoe is het om zelf zorg te krijgen of in de zorg te werken, zoals Tom Reedijk (nummer 2) en Anneke van der Sluis (nummer 13). Mensen die zich willen inzetten voor jongeren om een huis te kunnen vinden zoals Frits Grotenhuis (#4) en Richard Vink (#14). Ervaring hoe het is om in Katwijk te leven met een beperking, zoals Truus Gerse (#3) en Ynske Snelleman (#9). Mensen die zich inzetten voor groen en duurzaamheid, zoals Tijmen de Vries (#8), Jason Vergunst (#18) en Marieke Keyzer (#17), of zich inzetten tegen armoede zoals, Demmy van Noort (#10), Arianne Leijenaar (#5) en Co Viele (#46). Daarnaast wordt ook een levendig Katwijk niet vergeten. Met mensen als horecaondernemer Jan Haasnoot (#16) en Cor Guijt (#11), actief lid bij een van onze mooie voetbalverenigingen, gaat de PvdA ook daar voor.

Co Viele is verkozen als lijstduwer van de partij. Co zet zich al sinds jaar en dag met haar Voorraadkast in om mensen die geen geld hebben voor boodschappen te helpen. Dit doet ze geheel vrijwillig en met altijd veel humor. De PvdA is verheugd dat zij zich samen met de andere kandidaten wil gaan inzetten om een mooie verkiezingsuitslag neer te zetten.

1 Matthijs van Tuijl KATWIJK
2 Tom Reedijk VALKENBURG
3 Truus Gerse RIJNSBURG
4 Frits Grotenhuis VALKENBURG
5 Arianne Leijenaar KATWIJK
6 Gijs Ouwehand KATWIJK
7 Anika Remerij KATWIJK
8 Tijmen de Vries RIJNSBURG
9 Ynske Snelleman KATWIJK
10 Demmy van Noort RIJNSBURG
11 Cor Guijt KATWIJK
12 Mark van der Ent VALKENBURG
13 Anneke v.d. Sluis KATWIJK
14 Richard Vink KATWIJK
15 Alinda Wolthuis VALKENBURG
16 Jan Haasnoot KATWIJK
17 Marieke Keyzer KATWIJK
18 Jason Vergunst RIJNSBURG
19 Fleur den Haas KATWIJK
20 Matthijs Hoek KATWIJK
21 Fadoua Oilad Adj Amar KATWIJK
22 Edwin Mons RIJNSBURG
23 Gwenda Braak KATWIJK
24 Jan van Delft RIJNSBURG
25 Karin de Haas RIJNSBURG
26 Kor Kleijwegt RIJNSBURG
27 Paul van Kruining VALKENBURG
28 Erwin Stolk KATWIJK
29 Dick van Wielink RIJNSBURG
30 Misha Oosterhuis KATWIJK
31 Peter van der Nol RIJNSBURG
32 Marleen de Mooy-van Vredendaal RIJNSBURG
33 Jan Wassenaar KATWIJK
34 Rita de Jager RIJNSBURG
35 Willem Bronkhorst VALKENBURG
36 Aafke van der Meij RIJNSBURG
37 Rob van den Oever RIJNSBURG
38 Toos Graaff KATWIJK
39 Arthur Paulides RIJNSBURG
40 Ab Reinders KATWIJK
41 Marijke Goudriaan KATWIJK
42 Rien Wisse KATWIJK
43 Ria Hietkamp KATWIJK
44 Jan Griep KATWIJK
45 Aad vom Hofe RIJNSBURG
46 Co Viele KATWIJK

Geschreven door: Politieke redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X