Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Bestuur Politiek /PvdA Katwijk: bezuinig op stenen, niet op mensen

Blog

PvdA Katwijk: bezuinig op stenen, niet op mensen

Na de bezuinigingsronde van vorig jaar moet er opnieuw bezuinigd worden in Katwijk. Er is een structureel tekort op de begroting. Om de gemeente financieel gezond te houden moeten er fundamentele keuzes worden gemaakt over de uitgaven. Wat de PvdA Katwijk betreft, vallen deze keuzes op de investeringen en de ambities van de gemeente en niet op het onevenredig korten op jeugdzorg en een beroep doen op de zelfredzaamheid van de burgers. Kortom: mensen boven stenen.

De gemeente moet miljoenen bezuinigen. Ook is nog veel onduidelijk over de gevolgen van de coronacrisis en mogelijk extra geld hiervoor van de landelijke overheid. Los daarvan is er een structureel tekort op jeugdzorg en zijn er te hoge kosten op de investeringen die door de gemeente zijn gemaakt. Volgens de PvdA is het nu tijd voor het tonen van visie en het maken van duidelijke keuzes. Door fundamentele keuzes te maken in de uitgaven van de gemeente kan voorkomen worden dat we volgend jaar weer moeten bezuinigen en kan de gemeente financieel gezond verder.

“Die keuzes zijn voor de PvdA Katwijk duidelijk. Kwaliteit van zorg en zorg voor mensen is voor ons heel belangrijk.” Aldus fractievoorzitter Matthijs van Tuijl. “Wat overigens niet betekent dat we op dat vlak niets kunnen doen. Maar wij kiezen altijd voor mensen boven stenen. Daarbij is de PvdA bereid bewust fundamentele keuzes te maken die de mens en inwoner van Katwijk voorop stellen.”

De PvdA wil geld besparen met de investeringsagenda en het bijstellen van de te hoge ambities van de gemeente. Ieder jaar blijkt er weer geld over te blijven voor investeringen waar de gemeente helemaal niet aan toekomt. Ook het nieuwe parkeerbeleid kan geld opleveren. Daarnaast kan er kritisch worden gekeken naar de planning voor het wegenonderhoud. Slechts enkele voorstellen om te voorkomen dat de jeugdzorg onnodig hard wordt geraakt, dat de WMO wordt versoberd en dat op armoedebeleid wordt gekort.

Persbericht PvdA Katwijk

 

 

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X