Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Gemeenteraadsverkiezingen 2018 /PvdA: Gemeente, meer geld naar mensen in armoede!

Blog

PvdA: Gemeente, meer geld naar mensen in armoede!

Minimaal 1200 gezinnen in Katwijk hebben moeite om rond te komen, en daar hebben dus ook veel kinderen last van. Tweede Kamerlid Gijs van Dijk was daarom afgelopen zaterdag in Katwijk om meer te weten te komen over de Voorraadkast van Co Viele. De Voorraadkast doet fantastisch werk: levensmiddelen inzamelen voor gezinnen die dat hard nodig hebben! De gemeente moet dit soort initiatieven meer ondersteunen, en veel meer inzetten op armoedebestrijding.

Al sinds 2016 weet de gemeente dat er jaarlijks 200.000 euro beschikbaar is voor armoede bij kinderen, maar nog steeds zijn er geen concrete plannen om dit volledig in te zetten. De PvdA Katwijk heeft daarom aan het college gevraagd wanneer deze plannen er nu eens komen, en hoe het geld ingezet gaat worden. Daarbij is het belangrijk dat al het geld echt naar de kinderen toe gaat.

In 2017 is er op aandringen van de PvdA voor gekozen om bepaalde regelingen voor armoede breder in te zetten, zodat ook mensen boven de bijstandsnorm hier gebruik van konden maken. De belofte was echter wel dat er vόόr 2018 duidelijke plannen zouden liggen, zodat kinderen en gezinnen ook met specifieke dingen geholpen kunnen worden. Tot op heden is echter niet duidelijk hoeveel geld er in 2017 precies gebruikt is en wanneer de nieuwe plannen er zijn. Wat de PvdA betreft wordt het hier nu echt tijd voor.

Dat geld zou bijvoorbeeld naar goede winterkleding en naar digitale hulpmiddelen voor op school kunnen gaan. Verschillende organisaties die nadenken over armoedebestrijding, zoals de participatieraad sociaal domein en stichting StaandeBij, geven aan dat hier veel behoefte aan is. Deze en andere suggesties zouden wat de PvdA betreft zo snel mogelijk door de gemeente overgenomen moeten worden. Laat dat geld niet langer op de plank liggen!

Ingezonden door: PvdA Katwijk

 

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X