Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /PvdA: Eerst beleid dan verder met Scum

Blog

PvdA: Eerst beleid dan verder met Scum

logoscumAfgelopen donderdag werd in de raadsvergadering de uitbreiding van jongerencentrum Scum besproken. Het college stelde voor om een voorbereidingskrediet beschikbaar te stellen om uiteindelijk Scum uit te breiden en zo de groepen 16- en 16+ een plaats te bieden. De PvdA is blij dat er in de gemeente aandacht is voor het jongerenwerk, maar op ons verzoek komt er wel eerst een notitie over de veranderingen bij het verhogen van de alcoholleeftijd.

Op 1 januari 2014 wordt die leeftijd namelijk verhoogd van 16 naar 18 jaar, waarna we absoluut niet meer kunnen spreken over twee groepen. 16 en 17 jarigen mogen dan immers geen biertje meer drinken en een 12 jarige met een 17 jarige laten uitgaan is ook geen optie. De PvdA wil dan ook dat het college eerst met een visie komt hoe zij de uitwerking van die nieuwe wet zien en hoe ze daarmee om willen gaan. Gelukkig werd dit idee breed ondersteund in de gemeenteraad en heeft wethouder Binnendijk de notitie toegezegd.

Bijkomend was ook nog dat het bestuur van Scum aangaf problemen te zien met betrekking tot het beheer en de financiën bij een uitbreiding. Ook dit zal daarom worden meegenomen voordat we verder gaan nadenken over de plannen.

Als PvdA staan we voor het jongerenwerk in Katwijk en willen we meedenken over de toekomst. Wij vinden echter wel dat we ons niet in een project moeten storten voordat de gevolgen van maatregelen duidelijk zijn en we als gemeente beleid hebben hoe we daarmee omgaan. Wanneer dat er is zullen we weer constructief gaan nadenken over Scum.

Persbericht PvdA

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X