Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Welzijnskwartier /Programma IkToon Katwijk 2023

Blog

Programma IkToon Katwijk 2023

Van 9 t/m 16 september 2023 toont Katwijk haar kunsten tijdens de IkToon Katwijk Week van de Amateurkunst. 

Creatief Katwijk laat online haar kunsten laten zien op IkToonKatwijk.nl. Daarnaast kun je ook in levende lijve van de Katwijkse Kunsten genieten. Hieronder het volledige programma. Met open dagen en repetities, exposities en tentoonstellingen, concerten en festivals, en nog veel meer door Katwijkse verenigingen, kunstenaars, bands, fotografen, artiesten, producers, dj’s, dichters en andere makers. De Week wordt officieel geopend om 10 uur tijdens het Doe Mee Festival op zaterdag 9 september op het Marktplein.

Het volledige programma

(klik op de titel voor meer info)

9 september, 10-16 uur: Doe Mee Festival @ Marktplein
Officiële opening IkToon Katwijk met presentaties, optredens en exposities van diverse (culturele) verenigingen en kunstenaars op het gehele Marktplein. Met o.a. Jeugdtheater Applaus, Quiltgroep Bonnette, DC Dance, UNI, Muziekschool, Bibliotheek, Roskam Handwerkgroep, House of Music, Pop4Shore, Romans Twelve, Natuurcentrum en dichter Piet Rovers

9 september, 12:00-16:00 uur: Open Dag @ Muziekschool Katwijk
Op zaterdag 9 september tussen 12.00-16.00 uur opent de Muziekschool haar deuren voor iedereen die eens binnen wil kijken. Ontmoet de docenten èn probeer jouw favoriete instrument(en), geniet van een aantal kleine concertjes en schrijf je in voor een gratis proefles! Kom langs en kom ontdekken!

9 september, 10:00-17:00 uur: Open Monumenten Dag Katwijk, Rijnsburg, Valkenburg
In Katwijk zijn dit jaar weer heel veel monumenten gratis open voor publiek. En ook dit jaar zijn er weer verrassende nieuwe monumenten te bezoeken. Ga op ontdekkingstocht en neem eens een kijkje achter de voordeur van bijvoorbeeld de vuurtoren, Molen De Geregtigheid, het museum Oud Valkenburg, het Spinozahuis en het Prins Willem-Alexander stoomgemaal.

9 september, 14:30 uur: Taptoe at the Beach @ Andreasplein
De taptoe begint om 16 uur, de parade in het dorp rond 14.30 uur. Kom en geniet naast DVS van Advendo Korpsen Sneek, Euroband Rotterdam en Jong Jubal drum & bugle corps!

11 september, 9:30-11:30 uur: Open quiltochtend Quiltgroep “de Bonnette” @ Pastorie van RK Johannes de Doper
Kom langs om kennis te maken! Je vindt ons aan de Kerkstraat 70 in Katwijk aan den Rijn.

11 september, 14:00-17:00 uur: Expositie Schilderscollectief De Zwanenburg
In ouderencentrum De Zwanenburg is drie dagen per week een schilderscollectief actief die hier wekelijks onder deskundige begeleiding met schilderkunst bezig zijn. Deze schilderijen zijn op 11 september voor publiek te zien in de diverse ruimtes in de Zwanenburg.

12 t/m 16 september, 10:00-15:00 uur: Expositie @ De Burgt
Creatieve wijkbewoners exposeren zelfgemaakte kunstwerken in ‘Huis van de Buurt’ De Burgt aan de Burgemeester Koomansplein 1 in Rijnsburg.

12 september, 16:00-20:00 uur: Expositie @ PMT Gebouw
Creatieve wijkbewoners exposeren zelfgemaakte kunstwerken in ‘Huis van de Buurt’ PMT-gebouw aan de Tulpstraat 15A in Katwijk.

12 september, 14:00-16:00 en 19:00-21:00 uur: Open Dag Schilderclub Pictura @ Pr. Mauritsschool
Er is een expositie van de werken van de leden te zien en de leden zijn aan hun schilderijen bezig. Pictura is een schilderclub met rond de 20 leden en er is nog plek voor nieuwe leden.

12 september, 18:30-23:00 uur: Open Dag DJ Café @ Scum
Open Dag waar Katwijkse producers live hun eigen muziek maken en DJ’s hun kunsten vertonen. Allemaal live te volgen via een livestream op IkToonKatwijk.nl. Verder zijn er workshops en kunnen bezoekers de opnamestudio induiken voor het maken van een eigen song.

12 september, 19:00-20:00 uur: Open Toneel les Jeugdtheater Applaus @ Pieter Groen
Open toneel les voor kinderen vanaf 9 a 10 jaar en ouder in het Pieter Groen College, Helmbergweg 10 te Katwijk.

12 september, 19:45 uur: Open Repetitie Christelijk Oratoriumkoor Hallelujah @ Het Anker
Vanaf 19.45 uur ben je van harte welkom om met ons een nieuw stuk in te studeren. Onder de vakkundige en vooral enthousiaste leiding van onze dirigent, Marcel den Dulk, zul je vertelt staan hoe snel dat gaat en hoe leuk dat is! Kom geheel vrijblijvend langs. Het koor staat bekend om haar jaarlijkse uitvoering van de Mattheus Passion.

12 september en 14 september,  9:30-12:00 uur: Kijkles Atelier Sandra Jonkheer Fashion
Geïnteresseerden kunnen kennismaken met het atelier en de mogelijkheden. Je vindt het het atelier aan de Scheepmakerstraat 8g in Katwijk. Op zaterdag 9 september geven cursisten van Jonkheer Fashion een modeshow tijdens het Doe Mee Festival.

13 september en vrijdag 15 september , 10:00-12:30 uur: Vrije Inloop Goudsmidles @ Goudvinkje
Kom langs voor een inloop Goudsmidles aan de aan de Scheysloot 10. Goudvinkje is ook te zien op het Doe Mee festival en de cursisten van Goudvinkje leveren de sieraden in de modeshow van de cursisten van Jonkheer Fashion design.

13 september, 16:00-21:00 uur: Open Dag Kattuk.nl en radiostudio Kattuk.fm @ Voorstraat 59
De vrijwilligers van Kattuk.nl en Kattuk.fm laten zien waar ze allemaal mee bezig zijn. Fotografie, grafisch design, podcasts, radio, muziek maken, DJ-en en nog veel meer. In de studio van Kattuk.fm kan je meewerken aan een radioshow die op vrijdagavond 15 september op RTV Katwijk wordt uitgezonden.

13 september, 20:00-22:00 uur: Open Volksdans les Katviko Danci @ De Kleine Johannes
Houd jij net zoveel van dansen als wij? En ben je op zoek naar een super gezellige en actieve avond? Kom dan vooral eens sfeer proeven bij ons op woensdag 13 september in De Kleine Johannes, Kerkstraat 68 in Katwijk aan den Rijn.

14 september, 19:00-19:45 uur en vanaf 20:00 uur: Open Repetitie Harmonie Katwijk @ De Kleine Johannes
Op zoek naar een gezellige muziekvereniging? Word lid van Harmonie Katwijk! Nieuwe leden zijn altijd welkom, of je nu wel of geen ervaring hebt. Maak kennis met Harmonie Katwijk op de Open Repetitie van het Aspirantenorkest van 19:00-19:45 uur. Aansluitend vanaf 20:00 uur start de Open Repetitie van het Grote Orkest.

14 september, 19:00-23:00 uur: Presentatie dichtbundel Richard Vink @ Scum
Presentatie en overhandiging eerste exemplaar van de (eerste) dichtbundel door Richard Vink. Avond gevuld met optreden van Stijlloos Niemand en diverse gastoptredens.

16 september, 12:30-16:30 uur: Open Dag @ Muziekschool House of Music
Zaterdag 16 september is er weer een open dag bij Muziekschool House of Music aan de Blekerstraat 28 in Katwijk. Het is dé plek om muziek te maken, te leren maken, andere muzikanten te ontmoeten en nog veel meer. Kom gezellig sfeer proeven, maak kennis met de docenten en/of volg een of meerdere introductielessen.

16 september, 19:30 uur: Zeezangdienst @ De Oude Kerk
Op DV zaterdag 16 september vindt in de Oude Kerk aan de Boulevard in Katwijk aan Zee, de traditionele Zeezangdienst plaats. De avond word georganiseerd door de Mannenzanggroep Sion uit Katwijk. Aanvang 19.30 uur. Op deze avond zal naast de Mannenzanggroep Sion ook het Urker Mannenkoor ‘Het Westerdok” haar bijdrage leveren. Natuurlijk is er ook veel samenzang van koren en bezoekers.

16 september, 16:00-00:30 uur: Dwarspop Festival @ De Schuit
Afsluiting van IkToon Katwijk met optredens van de volgende Katwijkse bands en artiesten; Shipwreck, Collapse, Laypeople, The Peterlees, Batwölf, Tijger Tijger, The Dolomite Project, Johnny Ceesh, Troubled en Danny Ramirez. Toegang is gratis.

Tot zover het programma. Hou IkToonKatwijk.nl goed in de gaten voor de laatste updates, foto’s, video en verslagen!

Geschreven door: Welzijnskwartier

Geen reacties

Laat een reactie achter

X