Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Pride of prut?

Blog

Pride of prut?

Blog eerder verschenen op de Kattuk.nl jongerenpagina van de Katwijksche Post

Hallo (oudere) hetero’s, zoals je waarschijnlijk aan de rest van deze jongerenpagina wel begrepen hebt, was het vorige maand pride-month! Nu vraag je je misschien af waarom dat allemaal wel of niet nodig zou zijn…

Wij, de Lhbtiq+ gemeenschap, zijn niet altijd op de meest fijne manier behandeld door jullie, en ook in deze tijd wil dat nog wel eens wringen. Het is daarom des te belangrijker dat wij als gemeenschap 1 maand, jawel echt maar 1, in het jaar even de ruimte krijgen om wat van onszelf te laten zien.

Niet omdat we nu echt zo graag naar onszelf luisteren of jullie kinderen willen indoctrineren, maar omdat acceptatie voor (jongere) Lhbtiq’ers van levensbelang is. Uit ervaring kan ik stellen dat het leven als een 14-jarig non hetero normatief jongetje niet altijd even fijn is, door alle twijfels, uitsluitingen en meer. Niet tof. Juist door de aandacht deze ene maand
eventjes op te eisen creëren we ruimte waarin jonge (en natuurlijk ook oudere) LHBTIQ’ers zich gehoord voelen in hun identiteit. Iets waar ikzelf als inmiddels 20-jarige, jong queer persoon in Katwijk helaas niet van heb kunnen meegenieten (thanks guys, great job!).

De volgende keer als je iets ziet of leest over pride month, begin dan alsjeblieft niet gelijk te schreeuwen over identiteitspolitiek of linkse indoctrinatie. Lhbtiq+ rechten kennen geen politieke kleur en zijn eigenlijk gewoon een belangrijke norm. Mijn voormalige 14-jarige zelf en vele andere (jonge) LHBTIQ’ers zullen dit behoorlijk fijn vinden.

Kusjes,

Anoniem

Geschreven door:   Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X