Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Pride month is nog steeds van belang

Blog

Pride month is nog steeds van belang

Damiën (19) is homoseksueel, woont in Katwijk en vertelt wat zijn ervaringen en meningen zijn over Pride Month.

Mogen wij je gender en seksualiteit publiceren?
“Ja dat mag!”

Heb je Pride Month gevierd?
“Ik heb het ooit een keer op TV gezien, maar dat vond ik niet erg interessant. Pride Month vier ik niet, ik zou misschien wel de regenboogvlag op willen hangen, maar dat zie ik nog wel. En ik zou ooit wel eens naar Amsterdam willen gaan, alleen voor de ervaring en om te kijken hoe het daar aan toe gaat.”

Wat betekend Pride Month voor jou?
“Eigenlijk niet zo heel veel, omdat ik er nooit echt wat mee gedaan heb. Nu ben ik er door de Lhbtiq+ team van Kattuk.nl wel wat meer mee bezig. Maar met Pride Month zoals het in Amsterdam gevierd wordt heb ik niet zoveel. Ikzelf ga er sowieso niet naar toe, ik weet ook niet of ik dat überhaupt zou willen en of ik daar dan blij van zou worden. Wel vind ik het fijn dat de mensen het daar naar hun zin hebben en op dat moment zichzelf kunnen zijn en uiten zoals ze eigenlijk altijd zouden moeten kunnen. ”

Is Pride Month nog steeds van belang?
“Het is zeker wel van belang omdat het nog steeds moeilijk is om jezelf te zijn. Maar ook om die reden zou het niet van
belang moeten zijn, omdat iedereen zichzelf hoort te kunnen zijn en uiten. En ik vind dat het wel tijd wordt dat dat wel kan.”

Wist je dat het dit jaar 25 jaar Amsterdam Pride is?
“Ik kan me wel zoiets herinneren, maar dat is alles. Ik vind het wel fijn dat er in die 25 jaar al veel bereikt is voor Lhbtiq’ers. Aan de ene kant is het jammer dat het zo lang moet duren en aan de andere kant is het mooi dat het al 25 jaar zo sterk staat.”

Wat vind jij dat de maatschappij kan verbeteren op Lhbtiq+ gebied?
“De overheid kan denk ik momenteel niet zo heel veel meer doen, behalve wat politieke puntjes. Maar ik denk dat de gehele
maatschappij wat makkelijker moet worden in dingen vinden over andere mensen. En ik vind dat de jongere generatie zich daar al goed in aan het ontwikkelen is, maar dat er wel nog winst te halen valt.”

Geschreven door:   Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X