Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /2 december: Pride Café @ Kattuk.nl

Blog

2 december: Pride Café @ Kattuk.nl

Vrijdag 2 december van 16-21 uur. 

Paarse Vrijdag komt er weer aan! Een dag waarop scholieren door het dragen van de kleur paars hun support laten zien aan de LHBTIQ+ gemeenschap. Paarse Vrijdag vindt elk jaar op de tweede vrijdag van december plaats, dit jaar dus op 9 december. Paarse Vrijdag wordt georganiseerd door het GSA netwerk van LHBTI-belangenorganisatie COC.

Vorig jaar deden leerlingen van het Pieter Groen College, Yuverta en het Visser ’t Hooft mee met Paarse Vrijdag en de Pride groep van Kattuk.nl hoopt dat dit jaar leerlingen van ALLE Katwijkse scholen in het V.O. meedoen.

Op het Pieter Groen stond vorig jaar een informatiestand, werden paarse bandjes uitgedeeld en droeg een groot aantal leerlingen paarse kleding. De leerlingen vonden het een groot succes en ondertussen is op het Pieter Groen ook een GSA actief. Dit jaar willen we ook met de leerlingen van de andere scholen aandacht geven aan Paarse Vrijdag. Want het is belangrijk dat LHBTIQ+ leerlingen weten dat ze gesteund worden.

We hebben ruim duizend paarse #KatwijkisLiefde armbandjes en leuke buttons om uit te delen en we hebben voor docenten mooie paarse #KatwijkisLiefde t-shirts die ze op 9 december kunnen dragen om hun support te tonen.

Wil jij meehelpen en zorgen dat jouw school ook meedoet?

Laat het ons weten via lhbti@kattuk.nl, dan helpen we je met het organiseren. Als leerling kan je een Paarse Vrijdag actiepakket bestellen bij www.paarsevrijdag.nl. Om op school uit te delen heeft de Pride groep mooie paarse polsbandjes en stickers gemaakt die je op donderdagen en vrijdagen tussen 15-21 uur bij ons (Voorstraat 59) op kunt halen.

Op vrijdag 2 december van 16-21 uur organiseren we een Pride Café met daar ook aandacht voor Paarse Vrijdag. Leerlingen en docenten zijn van harte welkom om samen met de jongeren van de Pride groep leuke ideeën te bedenken. Er zijn grafisch vormgevers, fotografen en een fotoprinter aanwezig dus we kunnen gelijk aan de slag. Graag wel even aanmelden via lhbti@kattuk.nl of de socials.

Waarom paars?

De paarse kleur is gekozen, omdat deze in de regenboogvlag staat voor ‘spirit’. Spirit kan vertaald worden als enthousiasme.  Het is van groot belang dat men zich inzet voor de seksuele en genderdiversiteit op scholen. Scholieren en studenten hebben het recht op een veilige omgeving voor het uit de kast komen. De achterliggende gedachten is dat mensen die zich onzeker voelen over hun gender en/of geaardheid zich gesteund en gerespecteerd voelen.

Kom in actie: start een GSA

Paarse Vrijdag wordt georganiseerd door het GSA netwerk van LHBTI-belangenorganisatie COC. Een GSA (Gender and Sexuality Alliance) is een groep leerlingen en docenten die willen dat hun school veilig is voor iedereen. Of je nu homo, hetero, lesbo, bi, trans of in dubio bent. Het is niet ingewikkeld om een GSA te starten  op jouw school. Het enige wat je nodig hebt is wat lef, een flinke dosis enthousiasme en doorzettingsvermogen.

Meer informatie over Paarse Vrijdag is te vinden op www.paarsevrijdag.nl.

 

Geschreven door:   Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X