Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Praktische verkeersproef voor scholieren komt er aan

Blog

Praktische verkeersproef voor scholieren komt er aan

Verkeersproef op 28, 29 en 31 maart

Met de theoretische verkeersproef maandag 28 maart voor kinderen van groep 7 van alle basisscholen in de gemeente Katwijk wordt die theorie natuurlijk ook vertaald naar de praktijk. Dat betekent dat deze schoolkinderen hun praktische verkeersproef gaan fietsen. Door de inzet van de organiserende werkgroep van VVN Katwijk en vele vrijwilligers, ouders, van de basisscholen zijn de scholen van Katwijk en Valkenburg maandag 28 en dinsdag 29 maart een de beurt en donderdagochtend 31 maart de Rijnsburgse scholen. Wilt u  deze dagen, mogelijk rijdende in uw auto, dus rekening houden met deze lerende kinderen op straat met hun verkeersproef? Ze zijn makkelijk te herkennen aan hun gekleurde hesjes.

Natuurlijk zijn de kinderen op school voorbereid wat de theorie betreft. Maar ook ‘in de schoolbanken’ worden die vele verkeersregels voortdurend vertaald naar de straat middels vele foto’s en filmpjes. En natuurlijk heeft iedereen de gelegenheid om, al dan niet met de ouder(s), vooraf de route één of meerdere keren fietsend te oefenen. De kinderen uit Valkenburg en Katwijk starten op het Marktplein en in Rijnsburg wordt dit jaar gestart bij het verenigingsgebouw ‘de Kazerne’ van de Flora Band aan de Waardlaan. Voor alle schoolkinderen is deze praktische verkeersproef belangrijk o.a. als voorbereiding op de weg naar het voortgezet onderwijs in Katwijk e.o. waar hun fiets hét vervoersmiddel zal zijn.

VVN Katwijk is ook te vinden bij…

Voor meer informatie over VVN Katwijk kunt u terecht op de website https://vvn.nl.

Klik daar aan ‘In je buurt’, kies ‘Zuid-Holland’ en ‘Katwijk’. Daar vindt u ook het jaarverslag van het coronajaar 2021, maar ook meer lokaal nieuws in woord en beeld.

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X