Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Praktische verkeersproef voor scholieren komt er aan

Blog

Praktische verkeersproef voor scholieren komt er aan

Met de theoretische verkeersproef dinsdag 26 maart voor kinderen van groep 7 van alle basisscholen in de gemeente Katwijk wordt die theorie natuurlijk ook vertaald naar de praktijk. Dat betekent dat deze schoolkinderen hun praktische verkeersproef gaan fietsen. Door de inzet van de organiserende werkgroep van VVN Katwijk en vele vrijwilligers, o.a. vele ouders van de basisscholen, zijn de scholen van Katwijk en Valkenburg maandag 25 en 26 maart aan de beurt.

Wethouder Mostert zal maandagochtend de start verzorgen. Zij worden woensdagochtend 3 april gevolgd  door de groepen 7 van de Rijnsburgse basisscholen. Wilt u  deze dagen, mogelijk rijdende in uw auto, dus rekening houden met deze lerende kinderen op straat met hun verkeersproef? Ze zijn allen makkelijk te herkennen aan hun gekleurde hesjes.

Natuurlijk zijn de kinderen op school voorbereid wat de theorie betreft. Maar ook ‘in de schoolbanken’ worden die vele verkeersregels voortdurend vertaald naar de straat middels vele foto’s en filmpjes. En natuurlijk heeft iedereen de gelegenheid om, al dan niet met de ouder(s), vooraf de route één of meerdere keren fietsend te oefenen. Voor alle schoolkinderen is deze praktische verkeersproef belangrijk o.a. als voorbereiding op de weg naar het voortgezet onderwijs in Katwijk e.o. waar natuurlijk hun fiets hét vervoersmiddel zal zijn.

VVN Katwijk is ook te vinden bij…

Voor meer informatie over VVN Katwijk kunt u terecht op de website https://vvn.nl.

Klik daar aan ‘In je buurt’, kies ‘Zuid-Holland’ en ‘Katwijk’. Daar vindt u binnenkort ook het kleurrijke en zeer informatieve jaarverslag van 2023, maar ook meer lokaal verkeersnieuws in woord en beeld. Wilt u ook vrijwilliger worden bij VVN Katwijk, dat oktober 2026 75 jaar bestaat? Op deze website vindt u de contactgegevens van de bestuursleden. Want verkeersveiligheid in Katwijk raakt ons toch allemaal?

 

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X