Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Praktische verkeersproef prima verlopen!

Blog

Praktische verkeersproef prima verlopen!

Vrijdag 4 juni waren het de kinderen van de groepen acht van de Rijnsburgse basisscholen die de praktische verkeersproef 2021 afsloten. Cees Zwanenburg, bestuurslid VVN Katwijk: ,,We mogen trots zijn op de organisatoren, alle vrijwilligers van VVN Katwijk, de scholen en ouders op de posten langs de route die het dit jaar in deze coronatijden mogelijk hebben gemaakt. Het is goed om zo jaarlijks de kinderen van onze scholen voor Primair Onderwijs in onze gemeente hun fietsgedrag te laten toetsen aan de verkeersregels in hun eigen (school)omgeving.”

In het bestuurlijk jaarverslag van VVN Katwijk is er natuurlijk meer te lezen over het slagingspercentage van de ongeveer vijftienhonderd deelnemende kinderen.

‘Verkeersveiligheid is jaarrond belangrijk!’
Zwanenburg: ,,Het is nu zaak voor deze kinderen om het ook toe te passen in hun dagelijkse (fiets)praktijk en zeker ook als ze in de brugklas met de fiets op pad gaan naar het voortgezet onderwijs. Daarom ook straks weer onze verkeersactie in augustus dat de scholen zijn begonnen en in september komen de dode hoeklessen er ook weer aan. Het hoort er allemaal bij. En in het najaar besteedt VVN Katwijk aandacht aan een goed werkende fietsverlichting als het sneller donker wordt. Verkeersveiligheid houdt immers niet op bij deze praktische verkeersproef, dat is jaarrond!”

VVN Katwijk is te vinden bij…
Voor meer informatie over VVN Katwijk kunt u terecht op de website https://vvn.nl.

Klik daar aan ‘In je buurt’, kies ‘Zuid-Holland’ en ‘Katwijk’. Daar vindt u ook het jaarverslag van het coronajaar 2020, maar ook meer lokaal nieuws in woord en beeld.

Geschreven door:Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X