Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/lhbti /1e Meet-Up homo-acceptatie in De Schuit – UPDATES 

Blog

1e Meet-Up homo-acceptatie in De Schuit – UPDATES 

UPDATES 4: VANAVOND is het zover. Bekijk de laatste updates…
Remzi heeft een interview gegeven voor RTV Katwijk TV. Video na lees meer
Katwijkse horeca krijgt stickers voor homo-acceptatie
Reacties Facebook
Volledige programma na lees meer…
Yulin heeft een interview gegeven bij RTV Katwijk radio. Link na lees meer..
diverse updates en cijfers onderaan het bericht

Op woensdagavond 27 november vanaf 19:30 uur organiseren de Katwijkse jongerenwebsite Kattuk.nl en Jongerenadviseurs Katwijk de eerste in een reeks Meet-Ups over homo-acceptatie in de kleine zaal van jongerencentrum De Schuit. Het doel van deze Meet-Ups is het bevorderen van homo-acceptatie en wederzijds respect tussen Katwijkse jongeren van diverse achtergrond en geaardheid.

Tijdens deze eerste Meet-Up wisselen jonge deelnemers uit de Katwijkse LHBT+ community ervaringen uit en gaan met elkaar, en de bezoekers, in gesprek over de huidige staat van homo-acceptatie in Katwijk. Daarna bespreken ze ideeën en mogelijke acties die op diverse terreinen kunnen worden uitgevoerd om de acceptatie in Katwijk te bevorderen. Tot slot worden de onderwerpen voor de volgende Meet-Ups besproken.

Iedereen is van harte welkom de eerste Meet-Up bij te komen wonen. Je vindt De Schuit aan de Dwarsstraat in het centrum van Katwijk. In verband met het beperkt aantal zitplaatsen graag via info@kattuk.nl laten weten of je erbij bent.

Eerdere bericht: Jonge deelnemers Meet-up homo-acceptatie Katwijk gezocht

Samen met Katwijkse jongeren uit de LHBT+ community is het volgende programma samengesteld.

Presentatie: Leendert van DuijnRichard Vink

Vier gespreksrondes van ongeveer 15 minuten per ronde. Per ronde vier (nieuwe) tafelgasten. Bezoekers hebben een actieve inbreng en mogen vragen stellen/meedoen met de discussie.

Wethouder Corien van Starkenburg is aanwezig bij de Meet-Up en beantwoordt waar nodig vragen van deelnemers en bezoekers.

Programma:
19:30 uur: Inloop met koffie en thee
19:45 uur: Gespreksronde 1: Inleiding. Homo-acceptatie in Katwijk. Terugblik Coming Out Dag.
20:00 uur: Gespreksronde 2: Uit de kast op school. LHBT+ beleid Katwijkse scholen V.O.
20:15 uur: Gespreksronde 3: Veilig uitgaan. Veilig over straat.
20:30 uur: Gespreksronde 4: Samenvatting. Bepalen onderwerpen volgende Meet-Ups.
20:45 uur: Einde gespreksrondes
20:45 uur: Napraten met bezoekers en deelnemers
——-

Klik HIER voor het radiointerview bij RTV Katwijk (23 november, vanaf 11  uur). Met Yulin (Jongerenadviseur) en Remzi (Kattuk.nl) over de Meet Up.

Wat feiten: (via coc.nl)

  • Lesbische, homoseksuele en biseksuele (LHB) jongeren geven hun leven een zesje, tegenover een acht min voor heteroseksuele jongeren;
  • Tussen het moment van bewustwording en coming-out ligt gemiddeld ruim drie jaar;
  • ‘Homo’ is het meest gebruikte scheldwoord op school. Volgens het SCP rapporteert 88 procent van de LHB-jongeren dat ze dit scheldwoord soms, regelmatig of vaak horen;
  • 51 procent van de openlijke LHB-jongeren werd in het afgelopen jaar met hun seksuele oriëntatie gepest of kreeg andere negatieve reacties;
  • Het percentage LHB-jongeren dat wel eens een zelfmoordpoging heeft gedaan, ligt volgens het SCP bijna vijf maal hoger dan onder heterojongeren;
  • Hoewel voorlichting inmiddels verplicht is, zegt de helft van de LHB-jongeren in 2015 dat er op hun middelbare school nog geen voorlichting werd gegeven over LHBTI’s (SCP 2015).

Wat cijfers uit Onderzoek GGD HM 2013:

Tabel 1 Tabel 2

Startfoto

Foto: uit de startfoto Katwijk en wat tabellen uit het Onderzoek door GGD Hollands Midden uit 2013. 30% Katwijkse jongeren staat negatief t.o.v. homoseksualiteit. Voor de gehele regio Hollands-Midden ligt dit percentage lager, namelijk op 22%. GGD HM onderzoek (.pdfvanaf pag. 6)

Links en nieuws:
Inspectie onderzoekt hoe scholen LHBTI-acceptatie bevorderen

Geschreven door: Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X