Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Jongerenwerk /Poll: Jongeren die nu 16 zijn mogen volgend jaar gewoon bier drinken in Katwijk. Goed plan?

Blog

Poll: Jongeren die nu 16 zijn mogen volgend jaar gewoon bier drinken in Katwijk. Goed plan?

laat je niet flessenEen 16-jarige mag vanaf 2014 bier blijven drinken in Katwijk, dat is het voorstel van Burgemeester Wienen waarmee hij dit weekend alle landelijke media haalde.

Vanaf 2014 gaat de leeftijd waarop je alcohol mag drinken naar 18 jaar. Burgemeester Wienen wil echter gedogen dat jongeren die vóór 1 januari 2014 de leeftijd van 16 of 17 jaar hebben bereikt in Katwijk nog steeds in de kroeg een biertje kunnen doen. Hij is bang dat ze anders op straat gaan drinken en daar overlast veroorzaken en/of op zoek gaan naar illegaal aanbod in zuipketen en clandestiene huiskamercafés. Hij bepleit daarom een overgangsregeling voor de komende twee jaar. 

Eerder stelde Wienen al voor dat 16 en 17-jarigen op 1 januari 2014 gewoon welkom zijn  op het SKA oud en nieuwfeest.

Wat vinden jullie?
 Is de door Wienen voorgestelde overgangsregeling voor het drinken van alcohol door 16 en 17 jarigen in Katwijk een goed idee, of niet?
Geef je mening in de comments en via onderstaande poll!

[poll id=”36″]

Later meer..

O.a. een overzicht van alle nieuwsberichten, uitzendigen en video’s, een Kattuk.nl streetreport en meer interviews en reacties van betrokkenen.

Geschreven door:   Redactie

Comments: 3

 • Claudia

  Beantwoorden 25/11/201310:38

  Zelf al 18 dus voor mij maakt het allemaal niet zoveel meer uit! Maar voor de jongeren onder de 18 is dit best goed nieuws, maar of het zo handig is om alleen in Katwijk het niet door te zetten?

 • Aagje

  Beantwoorden 25/11/201317:50

  Goede zaak heer Wienen.
  Ik kom zelf nét niet uit de lichting die opeens Scum niet meer in mochten omdat je 16 moest zijn. We gingen er twee maanden niet heen, omdat we moesten wachten op die nog 16 moesten worden…

  En nu gaan we alcohol bannen voor 16-jarigen? Cijfers liegen er niet om mensen, maar vrije handel of overheid gereguleerd; het misbruik is overal hetzelfde, zo al niet erger.

  Laat die gassies gewoon een jekko’tje doen! In de kroeg kunnen ze niet eens dronken worden omdat ze het niet kunnen bekostigen met dat vakkenvuller-loontje haha.

  Proost Jos! You’re the boss!

Laat een reactie achter

X