De politie heeft zaterdagavond met een drone in duin gevlogen om groepen jongeren op te sporen. Politie Katwijk merkt namelijk dat veel jongeren zich niet aan de coronamaatregelen houden en zich ’s avonds in duin verstoppen met drank. Agenten zijn klaar met de jongeren die zich niet aan de regels houden en geven een signaal af.

Samen met de landelijke politie, politie Katwijk, staatsbosbeheer en jongerenwerkers werd zaterdagavond het duin doorzocht. In duin werden op verschillende plekken onder andere (sterke) drank, een tent en condooms gevonden.

Op de camerabeelden van de drone waren inderdaad mensen te zien, maar niet de grote groepen waar de politie naar op zoek was.

De drone vond op strand wel een grote ‘warmtespot’. Dat bleken uiteindelijk vier jongeren te zijn die daar een kampvuur hadden gemaakt.

Wijkagent Gerwin Ouwehand hoopt met deze actie een signaal af te geven. Ook wil hij dat ouders komende tijd een gesprek voeren met hun kind en kinderen thuis houden. ‘Weet wat je kind doet. Het gaat hier om besmettingen van het coronavirus. De ziekenhuizen lopen vol. Ik hoop echt dat de jongeren nu thuisblijven.’

In duin wordt ook de komende tijd nog extra toezicht gehouden.