Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Politie Katwijk handelt in wapens – Man met luchtbuks in gezicht geschoten

Blog

Politie Katwijk handelt in wapens – Man met luchtbuks in gezicht geschoten

Een nieuwe column van onze blogger Offiettan? Deze keer over wapenhandel in het politiebureau Katwijk.

Lekker suggestieve kop hierboven he. Wil ik verder niks mee zeggen hoor. Opvallend is het wel. Vorige week berichten in de landelijke media dat de Katwijkse politie handelt in wapens en deze week het bericht dat er iemand met een luchtbuks in zijn gezicht is geschoten (Op politie.nl meer hierover).

Ze zoeken nog een dader. Ik ben vooral erg benieuwd hoe die dader aan die luchtbuks is gekomen. ik wil hier absoluut niet zeggen dat die bij de politie vandaan komt. Met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid lijkt me dit niet het geval. Toch, het zal je maar gebeuren, dat je voor je flikker geschoten wordt met een jachtgeweer dat is verkocht op het politiebureau Katwijk.

Nogmaals ik beschuldig hier helemaal niemand. Maar als de berichtgeving van de Telegraaf e.d. klopt heeft de politie in Katwijk wel wat uit te leggen en is het zaak dat de direct verantwoordelijken keihard gestraft worden. Goed voorbeeld doet goed volgen. Toch?

Maar goed Katwijk staat weer op de kaart als gezellige familiebadplaats.

Check ook de reacties op Telegraaf.nl.

Deze bijvoorbeeld:
Politie katwijk staat erom bekend hoor, dat ze je spullen doorverkopen. Zelf een keer gehad dat ze mijn brommer in beslag hadden genomen vanwege niet paraat hebben van rijbewijs. Toen ik 2 dagen later mijn rijbewijs ging tonen was MIJN brommer verkocht! Verhaal gaan halen bij burgemeester Jos Weener maar die geloofde me gewoon niet! Schande! Politie Katwijk = corrupte, helende oplichtersclub onder leiding van een nitwit!

Kees vd Plas, Katwijk  | 22:45 | 08.09.10

 

Ondertussen doet de politie net of haar neus bloedt. Geen woord over de wapenhandel op het Katwijkse politiebureau op politie.nl. Nee hoor, we zijn weer lekker fietsertjes wezen bekeuren in het dorp. Het hele weekend lang. Ook belangrijk.

Anyway. Ik ben er vandoor. Naar het politiebureau. Wordt niet goed van die krijsende meeuwen op dak. Jachtgeweertje halen. Korte metten maken.

Geschreven door: Offiettan

Comments: 11

 • Inspirator

  Beantwoorden 16/09/201012:55

  Hier motten ze CSI Katwijk op zetten, tsjek dan meteen of ze me bazoeka nog hebben of dat ik m op kan pikken voor een zacht prijsie 🙂

 • SaffieMel

  Beantwoorden 16/09/201013:54

  Wat een suggestie word er gewekt. Kan je niet beter zeggen dat je overal op de hoek aan wapens kan komen.
  Wel erg van die vent trouwens…

 • OmeJoop

  Beantwoorden 16/09/201019:03

  Hey is niet te geloven met de smerissen van tegenwoordig ! Ik weet het nog als de dag van gisteren dat je je buks nog gewoon bij de speciaalzaak kom halen, niks mis mee en ook nog eens handig als je weer eens werd aangehouden na een avondje flink zuipen in de stamkroeg.

 • dwaze strandjutter

  Beantwoorden 16/09/201019:13

  der mot flink een bezem door heen bij dat korps

 • illaffected

  Beantwoorden 16/09/201022:11

  Dit is toch gewoon je eigen brood voorziening in stand houden? En tja, die smerissen…., was er eerder dit jaar ook al niet wat met een diender en vrouwen….? En dan is het wel in het nieuws dat ze gaan lopen piepen omdat ze een paar tikken krijgen…. Watjes zijn het !!!

 • Jordy

  Beantwoorden 17/09/201011:50

  Los van de conclusies die hierboven worden getrokken wil ik jullie wel even op het hart drukken dat de bron van al deze informatie niet serieus te nemen is.

  “August E. van de afdeling bijzondere wetten werd ontslagen toen hij in 2008 werd betrapt bij het schieten van vossen in de duinen. ”

  Dezelfde August E zou in zijn proces verklaard hebben tegenover de officier van justitie dat hij het geweer van het politie bureau katwijk gekocht zou hebben.

  Misschien was onze August E. wel op z’n teentjes getrapt na zijn ontslag en probeerde hij politie katwijk in een kwaad daglicht te zetten?

  Misschien heeft onze August E. Wel zelf het in beslag genomen wapen zich toegeeigend?

  Misschien was onze August E. Juist degene die deze wapenhandel in praktijk bracht?

  Misschien heeft dat wel juist geleid tot het ontslag van onze August E.

  Maar goed, dit is een andere kant van het verhaal waar de meeste niet eens aan durven te denken, omdat de politie voor hen alleen een obstakel is. We vergeten dat de politie ook voor orde en veiligheid zorgt.

 • illaffected

  Beantwoorden 17/09/201013:12

  Dat is ook wel een beetje precies mijn punt. Ik denk / vind dat “de politie” in nederland niet meer voldoende respect heeft van de burgers om voor orde en veiligheid te zorgen. Dit komt overigins meer door de opstelling van de overheid, dan door de dienders zelf…

 • Inspirator

  Beantwoorden 18/09/201009:49

  Respect hoor voor de politie dat ze dit weten te verdoezelen dan… 😉

 • dwaze strandjutter

  Beantwoorden 18/09/201010:41

  ze zijn nog corrupter als in het oost blok

 • illaffected

  Beantwoorden 18/09/201012:03

  En dan staat er een dag later in de krant: https://www.leidschdagblad.nl/nieuws/regionaal/leidenenregio/article6396475.ece/Korpschef-wil-niet-meer-flitsen

  Gaan ze nu eindelijk begrijpen dat dit hun imago geen goed doet??

 • Arno

  Beantwoorden 23/09/201016:49

  Ter info, uit het Leidsch Dagblad

  Flinke taakstraf voor jagende politieman

  De 51-jarige ontslagen politieman Augustinus E. (51) uit Schoonhoven is veroordeeld tot een taakstraf van 200 uur. De 64-jarige boswachter van de Pan van Persijn in Katwijk heeft een geldboete gekregen van 1500 euro.
  De mannen stonden twee weken geleden terecht voor een serie gebeurtenissen in de zomer van 2008. De politieman, die zich op bureau Katwijk bezig hield met bijzondere wetten en met de naleving van de jachtregels, werd in de Pan van Persijn betrapt toen hij twee vossen schoot.

  Hij had – verklaarde hij – schriftelijke toestemming van de grondgebruiker voor wat in de jachtwereld schadebestrijding heet. Het papier was ondertekend door de boswachter, maar die was daar volgens de regels niet toe gerechtigd: alleen de gemeente mocht zoiets als eigenaar van het Panbos. De boswachter werd twee weken geleden valsheid in geschifte ten laste gelegd.
  De politie besloot indertijd tot nader onderzoek naar de jagende collega. Zo stuitte het korps op meer ernstige onregelmatigheden. De 51-jarige politieman wordt er onder andere van verdacht dat hij als particulier een dubbelloops Beretta geweer had verkocht en illegaal uitgevoerd naar Engeland.

  http://www.leidschdagblad.nl

Laat een reactie achter

X