Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Platform gehandicaptenbeleid geeft voorlichting op scholen en zoekt vrijwilligers

Blog

Platform gehandicaptenbeleid geeft voorlichting op scholen en zoekt vrijwilligers

Het platform gehandicapten beleid Katwijk geeft in de maand mei voorlichting over het leven met een beperking aan alle leerlingen in de groepen 8 van het basisonderwijs in de gemeente Katwijk. De kinderen gaan in gesprek met iemand met een beperking en doen mee met een spel waarbij zij ervaren hoe het is om met een beperking door het leven te gaan.

Net als vorige jaren laat het platform gehandicaptenbeleid met het project ‘scholen inclusief’ op alle basisscholen de leerlingen van groep 8 kennis maken met hoe het is om met een beperking door het leven te gaan. Tijdens deze les maken de leerlingen kennis met iemand met een beperking en gaan in gesprek over de dagelijkse dingen. Daarnaast spelen de leerlingen een spel met opdrachten waardoor zij aan den lijve ondervinden hoe het is om met een beperking te leven. Op deze wijze draagt het platform gehandicaptenbeleid bij aan een reële beeldvorming.

Hoewel de gemeente Katwijk onlangs is genomineerd als één van de vijf meest toegankelijke gemeenten in Nederland, zijn we er helaas nog niet. De huidige samenleving kent veel drempels en hobbels voor mensen met een beperking. Het platform gehandicaptenbeleid blijft zich inspannen om zo veel als mogelijk van deze drempels en hobbels weg te nemen. Mensen met een beperking moeten zo gewoon als mogelijk en waar nodig met ondersteuning mee kunnen doen in onze samenleving.

Voor de begeleiding van het spel, onderdeel van de gastles, zoekt het platform vrijwilligers: bent u in de gelegenheid om één of meer ochtenden vanaf 14 mei tot en met 4 juni a.s. mee te helpen om het spel te begeleiden, dan doet het platform graag een beroep op u. Aanmelden kan via de vrijwilligerscentrale (www.vipkatwijk.nl) of bij het platform (fschneider@planet.nl of 06 – 235 133 11).

Daarnaast zoekt het platform gehandicaptenbeleid versterking: bent u geïnteresseerd om lid te worden van het platform, neem dan contact op.

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X