Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Pizzatest: in de Gloriaaa

Blog

Pizzatest: in de Gloriaaa

Speciaal voor jullie hebben we ons weer eens misselijk zitten eten aan pizza’s! Dit jaar deden er acht pizzeria’s mee, we hebben namelijk een nieuwe in ons midden: ‘Te Britten’. Normaal bellen we altijd doordeweeks, deze keer dachten we ‘laten we het ze eens lastig maken’. Dus zijn we afgelopen zaterdag aan het einde van de middag rond etenstijd gaan bellen! En dat hebben we geweten. Het lijkt erop dat de pizzeria’s in Katwijk op zaterdagmiddag compleet onbereikbaar zijn, in tegenstelling tot de Rijnsburgse pizzeria’s die we met twee belletje’s te pakken hadden. Uiteindelijk is het ons toch gelukt om de rest van de pizzeria’s aan de lijn te krijgen. Vraag jij je af waar je veilig een pizza’tje kunt bestellen en waar je echt uit de buurt moet blijven? Check dan onze resultaten.

De eerste koerier die aankwam was van Gloria Maria, braaf op tijd binnen het aangegeven half uur. Uitgehongerd wilden we aanvallen, helaas moesten we daar nog even mee wachten, want de pizza was niet gesneden. Arno snel naar beneden, komt ‘ie terug met een gigantisch hakmes. Ach, als het maar snijd toch? De pizza was erg smakelijk en alles zat erop (champignons, ham, salami, olijven en paprika).Twee minpuntjes: de paprika was ‘al dente’ en het zag er een beetje rommelig uit, maar daar proef je niets van.;)

De volgende die aankwam was Baraka (de winnaar van vorig jaar, hoge verwachtingen dus), helaas viel dit toch ietwat tegen. Ook deze pizza was niet gesneden en er zat erg veel kaas op, een beetje overheersend en hierdoor werd het ook erg vet. Wel zat alles op de pizza en vooral de groene olijven vielen in de smaak, toch Patries? De algehele presentatie was netjes, op de vette doos na dan.

Vervolgens kwam Bella Cyprus, het eerste wat ons opviel was dat deze er precies hetzelfde uitzag uit die van Baraka. Pluspunt was wel dat hij was voorgesneden en alles zat erop. Wat ook opvallend was, was dat deze pizza er-rug klein was… Na de eerste hap viel ons op dat de bodem lekker was en dat er verse champignons op. Helaas zaten er weinig kruiden op, waardoor het wel een beetje een saaie pizza werd. Al met al was ‘ie wel warm en op tijd, dus wij waren blij.

Caïro was de volgende die kwam, het eerste wat ons opviel was kaas, heel heel veel kaas. Bij sommigen viel dit in de smaak, bij anderen totaal niet. Wel zat alles erop, verdeling had alleen wat beter gekund. Ook was ‘ie voorgesneden. Minpuntje was wel dat ‘ie door de kaas enorm vet was, niet aan te raden als je aan de lijn bent.

Verrast waren we toen we de pizza van Domino’s in handen kregen. Erg mooie doos, onze complimenten. De pizza was heel mooi verdeeld, beste van de avond eigenlijk, en hij was goed heet. De pizza was niet erg vet, wel beetje jammer dat er zo weinig kaas op zat – ja, bij ons is het nooit goed – en de tomatensaus overheerste een beetje. Pluspuntje was wel dat we er een gratis zakje knoflook olie bijkregen.

New York Pizza had helaas geen quatro stagioni, daarom zijn we voor de West Side Deluxe gegaan (champignons, ui, paprika, salami en gehakt). Ook deze pizza was goed op tijd en heet. Helaas was de bodem een beetje hard, was er zout overheen gestrooid – compleet nieuw voor ons – en was de doos enorm vet, de pizza zelf viel gelukkig nog mee qua vetgehalte. Jammer genoeg was ook de smaak niet echt denderend, dat zout had het in ieder geval wel nodig.

San Marino (voormalig Food Centre) was meer dan een kwartier te laat. Toen we de doos opendeden kwamen we erachter dat er geen ham en salami opzat, maar gehakt! Dit hadden niet besteld, daar komt ook nog bij dat het er niet uit zag, het alleen naar zout en peper smaakte en eigenlijk was het gewoon niet echt zo heel erg lekker, oftewel vies.

De allerlaatste pizza kwam van snackbar/pizzeria Te Britten. Waar moeten we beginnen, zucht… Oke komt ‘ie:
1. Na erg lang wachten was het tijd om even te bellen waar de pizza bleef, we werden bot afgekapt met de mededeling ‘Is onderweg’ en toen werd er opgehangen. Niet erg klantvriendelijk.
2. Uiteindelijk kregen we onze pizza, vijfentwintig minuten te laat…
3. Heel, heel, heel erg vet, zelfs de buitenkant van de doos was vies en de ingrediënten – die overigens wel allemaal aanwezig waren – waren zompig door het vet.
4. Hij was niet gesneden, toen we deze dus moesten gaan snijden kwamen we er amper doorheen. Nadat we een hap namen vonden we de oorzaak: deze pizza was zo taai leer.
Nog een paar quotes van de redactie: “Ranzig!”, “Niet te vreten!”, “Sluiten die tent.”, “Bah”.
We hopen dat niet alle pizza’s zoals deze zijn, is dit wel het geval dan willen we jullie een tip geven: hou het bij patat en snacks, pizza’s zijn niet jullie ding.

En nu de winnaar! Wie scoort punten en wie incasseert de klappen?

8. Te Britten, lijkt ons duidelijke zaak.
7. San Marino, jammer dat we niet kregen wat we hadden besteld.
6. New York Pizza, gebruik pizzakruiden in plaats van zout.
5. Caïro, kaas, kaas, kaas, kaas, let hier de volgende keer even op.
4. Baraka, lekkere olijven, maar let ook even op de hoeveelheid kaas.
3. Bella Cyprus, maak de pizza’s groter en spice it up.
2. Domino’s, lekkere pizza, maar zoek de balans tussen tomatensaus en kaas.
1. Gloria Maria, de smaak maakte de presentatie meer dan goed! Van harte gefeliciteerd, de oorkonde komt binnenkort jullie kant op!

Nog een puntje ter aandacht:
De kwaliteit van de pizza’s lijkt duidelijk vooruit gegaan. Zaten er vorig jaar een paar echt slechte pizza’s tussen (die uit de doos dreven van het vet en waar vage haren of stelen van paprika’s op zaten), waren deze keer (bijna) alle pizza’s redelijk lekker!

Helaas kon Hotel Noordzee niet meedoen aan onze test, door hun gebrek aan bezorgservice. Heel erg jammer, want wij van Kattuk.nl vinden hun pizza’s namelijk het allerlekkerste.

Uiteraard is onze pizzatest een momentopname, misschien hadden sommige koks een slechte dag…

 

 

 


Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Comments: 6

Laat een reactie achter

X