Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Jongerenwerk /Geslaagde Pizzaparty en Nerfbattle voor 26 jonge mantelzorgers

Blog

Geslaagde Pizzaparty en Nerfbattle voor 26 jonge mantelzorgers

Kort verslag van de pizzaparty

Vrijdag 11 mei was het zo ver; de pizzaparty en nerfbattle voor onze Jonge Helden. 26 kinderen in de leeftijd van 8 tot 14 jaar melden zich in de namiddag bij Scum voor deze activiteit. En allemaal hebben ze een ding gemeen; ze zorgen voor iemand in het gezin. Bijvoorbeeld voor zieke ouders of voor een gehandicapte broer of zus. Dat betekent dat er thuis op hen gerekend wordt. Ze hebben verantwoordelijkheden thuis die andere kinderen van hun leeftijd niet hebben. Maar deze middag was speciaal voor hen. Even los komen van het zorgen en lekker iets doen wat bij je leeftijd past. 

Na ontvangst werd de groep door jongerenwerkers Nadine en Roy van het Welzijnskwartier in 4 groepen verdeeld. Twee groepen konden onder leiding van Roy een nerfbattle met elkaar aangaan in de grote zaal van Scum. Speciaal voor deze gelegenheid was daar een parcours uitgezet met schermen en was het er flink donker gemaakt op wat onheilspellende flitslichten na. Al snel vlogen de schuimrubber pijltjes je om de oren en ging het er fanatiek aan toe. De andere twee groepen konden in de andere zaal even lekker gamen, tafelvoetballen, darten, spelletjes doen of gewoon wat chillen. Elk half uur werd er gewisseld.

En toen waren daar de pizza’s! Alle kinderen hadden een eigen pizza. Met hun naam op de doos. Als je de pizza niet helemaal op kreeg mocht je die mee naar huis nemen. Maar door al dat rondrennen bij de nerfbattle hadden de meeste kinderen flinke trek. Er ging verrassend weinig mee naar huis en er bleven veel lege dozen over in Scum.

Wat ons betreft een geslaagde activiteit voor Jonge Helden.

Ben je zelf een Jonge Held of ken je er een? Een Jonge Held is iemand tot en met 24 jaar die zorgt voor een ziek familielid. Bijvoorbeeld een ouder, broer, zus, opa of oma. En degene waar je voor zorgt kan ziek, gehandicapt, verslaafd of depressief zijn. Aanmelden kan via de app 06-13424207 of mail naar nadine@welzijnskwartier.nl of digitaal via onze website www.welzijnskwartier.nl.

Geschreven door:   Nadine - JongerenKwartier

Geen reacties

Laat een reactie achter

X