Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Petitie #nietmijnschuld – Schaf het leenstelsel af

Blog

Petitie #nietmijnschuld – Schaf het leenstelsel af

FNV Young & United en de LSVb (Landelijke Studenten Vakbond) willen dat het leenstelsel voor studenten wordt afgeschaft. Bepaal mee hoe het alternatief voor het leenstelsel eruit moet gaan zien! Vul de raadpleging in en breng je stem uit!

In een maatschappij waarin je zonder opleiding niet aan de bak komt, kan het niet zo zijn dat je als student met enorme schulden opgezadeld wordt nog vóór je goed en wel aan je werkende leven bent begonnen. Het leenstelsel is een schuldenmachine geworden. Daarom vragen wij het kabinet stappen te ondernemen om het leenstelsel af te schaffen.

VOOR HEEL STUDEREND NEDERLAND EISEN WIJ:

1. Basisbeurs
Waar is ons land zonder goed opgeleide verpleegkundigen, leraren, journalisten, wetenschappers en techneuten? Wij eisen de herinvoering van de basisbeurs of een vergelijkbare vorm van universele basisfinanciering voor iedereen die in Nederland studeert.

2. Compensatie
Het kan niet zo zijn dat een kleine groep jongeren de dupe wordt van dit mislukte bezuinigingsexperiment van het kabinet. Daarom eisen wij volledige compensatie voor studenten die onder het leenstelsel vallen.

3. Geld voor onderwijs
De middelen voor de basisbeurs mogen niet uit de onderwijsbegroting komen. We gaan de studiefinanciering niet alsnog op een andere manier uit eigen zak betalen! Ook niet via verkapte bezuinigingen op de OV-kaart.

de petitie vind je HIER

Geschreven door: Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X