Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Personal Trainer – ‘The Lazer’. Review door: Vink

Blog

Personal Trainer – ‘The Lazer’. Review door: Vink

Review door Vink

Hallo allen, ik zou jullie graag mee willen nemen in mijn enthousiasme. Nu weet iedereen dat dat schaars is, dus ga daarom vooral mee. Vandaag is het onderwerp de nieuwe 7” single van Personal Trainer. Personal Trainer is een project van Nederlander Willem Smit. Bekend van Canshaker Pi, Steve French en nu dus ook Personal Trainer. Als u denkt dat het wederom hetzelfde soort meuk is, dat alles weer op elkaar lijkt, dan moet u toch beter luisteren.

Personal Trainer dropt hier een fijn indie-rock album met 2 nummers: “The Lazer” en “Stormchaser of the month”. Eerder slingerde zij “The Industry” de aarde in en na die kapot geluisterd te hebben was het wel tijd voor wat nieuws. Niet dat het verveelt maar als iets je oor streelt op een fijne manier hoop je toch dat er ooit meer van zal zijn.

Zelf heb ik de eer gehad om de band te mogen af en aankondigen op het Koningsdagfestival bij JVC De Schuit. De show die de band weggaf was by far mijn favoriete van de dag. Het podium was gevuld met 8 personen, 7 heren en 1 dame. Naast dat het veel energie uitstraalde, was het ook vanaf seconde 1 een feest van jewelste. Een aanrader voor elke bandjeskijkert.

Welnu, de single dus. Het ‘album’ begint met het feestelijke The Lazer. Een ode aan tiener verveling, onzekerheid en pret hebben om niet veel. Ooit zullen we allemaal verzuren. Wees dus het verzuren voor en heb gewoon pret. Althans, dit hoor ik er in terug. Direct na The Lazer begint het geniale Stormchaser of the month. Een dreigende, poëtische liefdesballad waarin de afkeer naar de upperclass wordt bezongen. Niets blijft gespaard in deze vierenhalve minuut aan protest. Het is alsof ze een huis bouwen. Per couplet een verdieping en het hardere einde is het dakterras. Waar we met zn allen van de daken schreeuwen wat we nu weten door deze tekst. Het liefst met z’n allen tegelijk, tot de zon opkomt. Dan wordt u wakker in de dezelfde wereld. Enkel weet je vanaf nu dat je niet meer alleen bent. Prettig.

Mocht u dit horen en denken “ik wil ook in zo’n fijn bandje spelen….”? Dit is mogelijk!

Stuur een mailtje + motivatie en referentie naar iwannabeinpersonaltrainer@gmail.com. Ik ga een poging wagen denk ik. Hopend dat ik toe mag treden aan dit nieuwe orakel.

Voor ik verder afdwaal, de single is uit. Luister hem, geniet, koop hem dan en spread the word.

Geniet van jullie dag,

Vink <3

Geschreven door: Vink

Geen reacties

Laat een reactie achter

X