Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Jongerenwerk /Pannenkoekendagen in gemeente Katwijk weer groot succes

Blog

Pannenkoekendagen in gemeente Katwijk weer groot succes

UPDATE: Klik HIER voor meer dan 50 foto’s

Verslag en foto’s. Video door Kattuk.nl volgt begin volgende week..

Vrijdag 16 maart was het Nationale Pannenkoekendag, bij het Welzijnskwartier is dat dit jaar een ware pannenkoekenweek. Ongeveer 80 jongeren hebben van dinsdag tot met vrijdag op 11 verschillende plekken in de gemeente Katwijk pannenkoeken gebakken voor meer dan 300 ouderen of kwetsbare bewoners. Na het bakken werd er gezellig samen getafeld, het ontmoeten van elkaar is namelijk een belangrijk aspect van dit project.

6 jaar geleden is de toen nog genoemde pannenkoekendag opgezet door team jongerenwerk. Ondertussen is dit uitgebreid met een samenwerking van de afdelingen ondersteuning van kerkelijk gelieerd jeugdwerk, het wijkwerk, en het vrijwilligers informatiepunt van Welzijnskwartier. Hierdoor wordt er naast de bezoekers van de jongerencentra gebakken en ook door jongeren uit het kerkelijk jeugdwerk, jeugdleden van een sportvereniging en door jonge medewerkers van bedrijven.20180313_182954

Op donderdag voelen de jongeren van Osaka zich helemaal thuis in de DSV de Duinrand. De pannenkoeken worden niet alleen met spek of kaas gebakken, maar er word ook kaneel uit de kastjes gehaald om de pannenkoeken nog meer smaak te tegen. Op een andere afdeling komt een van de bewoonsters samen met medewerkster Marjo even kijken of alles goed gaat. Tessa en Els, die er namens de Albert Heijn zijn, hebben het op deze afdeling helemaal onder controle. De bewoonster blijft er gezellig bij zitten en mag zelfs al even van de pannenkoeken proeven van de meiden.

Op de afdeling Mimosa van Marente de Wilbert is het vrijdag een gezellige boel met de meiden van Hervormd Valkenburg, Roos en Amber zijn druk bezig met het bakken van Pannenkoeken terwijl Daphne tips van begeleider Esther krijgt over het kloppen van het beslag. Ze hebben vorig jaar ook mee gedaan en vonden dit erg leuk, dus zijn ze er daarom dit jaar weer bij. Op de Dahlia afdeling zijn de Cruijff Court Hero´s druk bezig. Noël vind het harstikke leuk, het is zijn tweede keer pannenkoekenbakken want hij heeft een thuis ook eens geprobeerd maar dat ging mis. Aan de andere kant van de tafel is Wessel pannenkoeken aan het bakken en flipt hij ze als een echte pro.

Kortom kunnen we concluderen dat het zeer geslaagde dagen zijn geweest, waar verbinding tussen oud en jong plaats heeft gevonden. Op naar de volgende Pannenkoekendagen!

 

 

 

Geschreven door:   Welzijnskwartier

Geen reacties

Laat een reactie achter

X