Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Jongerenwerk /Overlast van hangjongeren stijgt

Blog

Overlast van hangjongeren stijgt

Via KatwijkActueel

Harde muziek, gegil, drugs- en alcoholgebruik en vernielingen. Overlast door hangjongeren in Katwijk stijgt. Dit jaar zijn 270 meldingen gemaakt van overlast veroorzaakt door jongeren die vooral ‘hangen’ bij speeltuinen. Zo’n 40 meldingen meer dan vorig jaar. Volgens de politie zijn er acht hotspots in Katwijk waar jongeren problemen veroorzaken.

De meeste overlast wordt in de Zonnebloemstraat ervaren, bij het Johan Cruyff Court. Bij het voetbalveld zijn veel jongeren te vinden, die zich niet altijd netjes gedragen. Parkjes en speeltuinen of plekken waar bankjes zijn gewillige plekken voor hangjongeren. Dat is volgens de politie ook terug te zien in de lijst met hotspots. Naast de Zonnebloemstraat staan ook het Hoornesplein, de Boulevard, Tramstraat, Nieuwe Duinweg, Jan Wildschutstraat (Rijnsburg), Van Lierstraat en Voorschoterweg in die lijst. Die laatste is vrij nieuw, omdat het nieuwe parkeerterrein tegenover de Kwantum veel jeugd aantrekt.

Speeltuin Aquamar punt van zorg
Een plek die volgens politiechef Peter Koot ook veel aandacht vraagt is de nieuwe speeltuin bij zwembad Aquamar. Koot: ‘Een punt van zorg’. De teamchef heeft zich verbaasd over de manier waarop deze is ingericht. Bij de speeltuin staan lage hekjes en er is ook gratis WIFI wat voor de jeugd natuurlijk extra aantrekkelijk is.

Op de hangplekken zijn ook vaak minderjarigen die alcohol drinken. De politie verwijst deze door naar Bureau Halt. De drank is volgens Koot ook een belangrijke trigger bij de overlast. Een positieve ontwikkeling is de samenwerking tussen verschillende partijen die zich op de jeugd richten. Betrokkenen melden in een gezamenlijk systeem wat voor afspraken met jongeren zijn gemaakt en wat de laatste actualiteiten zijn. De overlast van hangjongeren werd donderdagavond in de gemeenteraad besproken tijdens een bijeenkomst over de ontwikkeling van de veiligheid in Katwijk.

KatwijkActueel

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X