Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Sport /‘Ouders langs de lijn’ Voetbalplezier beleef je samen….ja toch?

Blog

‘Ouders langs de lijn’ Voetbalplezier beleef je samen….ja toch?

In het kader van de Nationale ‘Week van Respect’ van 7 t/m 13 november worden op de komende zaterdagen 5 en 12 november a.s. van 8.00 – 12.00 uur aan bezoekers van jeugdvoetbalwedstrijden op de sportcomplexen van de vijf amateurvoetbalverenigingen in de gemeente Katwijk een flyer en een appel uitgedeeld. Deze flyer geeft wat ‘lijntips’ voor de ouders / liefhebbers langs de lijn.

De appels (drieduizend stuks gesponsord door Van der Mey Quality Food & Vegetables uit Rijnsburg, de AGF groothandel en (horeca)leverancier met een hoogwaardig en zeer uitgebreid assortiment groente en fruit) worden uitgereikt onder het motto ‘Appel in de mond is goed voor het spel en ook nog gezond!’ De actie vindt plaats ook in het kader van een Veilig- en Gezond Sportklimaat.

Voetbalplezier beleef je samen!

Het is natuurlijk logisch dat je langs de lijn enthousiast meeleeft met de wedstrijd. Daar is helemaal niks mee. Alleen weten we bijna allemaal dat het best nog lastig kan zijn om het enthousiasme, de betrokkenheid en de spanning op sommige momenten in de wedstrijd op een positieve manier te uiten. We schreeuwen en roepen wat af zonder ons wellicht af te vragen wat dit doet met de spelers, het arbitrale trio, de trainers, maar ook de andere supporters die naar de wedstrijd kijken. Achteraf daalt vaak het besef in dat het beleven van de wedstrijd van je oogappel ook anders had gekund. Respect langs de lijn blijft een lastig thema en daarom hebben vertegenwoordigers van de Normen- en Waardencommissies van de vijf amateurvoetbalverenigingen binnen onze gemeente de koppen bij elkaar gestoken en aan de (appel)boom geschud.

En wat na zaterdag 12 november?

Natuurlijk loopt dit punt van aandacht van de Normen- en Waardencommissies voor het project ‘Ouders langs de lijn’ door na 12 november. Zeker later in dit lopende voetbalseizoen wordt er nog een keer op teruggekomen. Maar of het dan weer met een appel is om je aandacht te vragen? We zullen het zien. We zijn wel benieuwd wat jullie van deze gemeenschappelijke actie vinden, laat het ons maar weten.

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X