Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Sport /Ouders doen scheidsrechters cursus Hockeyclub Catwyck, 100% geslaagd!

Blog

Ouders doen scheidsrechters cursus Hockeyclub Catwyck, 100% geslaagd!

Het scheidsrechters examen is op iedere vereniging een terugkerend tafereel. Hockeyclub Catwyck stelt jeugdleden vanaf veertien jaar verplicht deze cursus te volgen. Op 26 januari jl. is er op Hockeyclub Catwyck een bijzonder clubscheidsrechters examen afgelegd. Ditmaal speciaal georganiseerd voor ouders, vrijwilligers en coaches.


Sinds half december is de groep ouders en coaches de boeken ingedoken en aan het leren geslagen om de, vaak lastige, regels van hockey uit het hoofd te leren. Met vijf weken tot het geplande oefenexamen was er genoeg tijd en ging iedereen vol goede moed aan de slag. Ondanks dat iedereen hard had geleerd en veelal overtuigd was van zijn/haar gelijk, bleek dit na het bespreken van het oefenexamen erg tegen te vallen. Veel lastige en soms wat onlogisch uitziende situaties kwamen naar voren en zicht op de felbegeerde scheidsrechterskaart verminderde.

Na het afleggen van het daadwerkelijke examen bleken de inspanningen niet voor niets en kunnen we vol trots zeggen dat iedereen geslaagd is! Een top prestatie van allemaal, waar wij als Hockey Club Catwyck erg blij mee zijn. Hierdoor wordt de kloof tussen publiek en de scheidsrechter aanzienlijk verkleind en het begrip voor de beslissing van de scheidsrechter vergroot. Door deze cursus ook voor familie en vrijwilligers (vaak ouders) beschikbaar te stellen heeft de scheidsrechterscommissie geprobeerd de regels bij te brengen en het moeilijke van het scheidsrechtersvak onder de aandacht te brengen. Wij hopen hiermee een stap in de goede richting te zetten jegens verbaal en fysiek geweld tegen scheidsrechters.

Hockeyclub Catwyck feliciteert de nieuwe clubscheidsrechters en hopen dat nog velen zullen volgen!

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X