Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/GemeenteBelangen /Oranje – akkoord wordt aangeboden aan het college van B&W van de gemeente Katwijk

Blog

Oranje – akkoord wordt aangeboden aan het college van B&W van de gemeente Katwijk

Katwijk *Het oppositieakkoord van GemeenteBelangen, SGP en PvdA wordt op dinsdagmiddag 27 april a.s. om 16.00 uur in de Burgerzaal van het gemeentehuis aangeboden aan het college van B&W van de gemeente Katwijk.

Het initiatief om een oppositieakkoord te sluiten, is ontstaan na de presentatie van het coalitieakkoord. Daarin zijn belangrijke zaken over het hoofd gezien, die wat de oppositie betreft beslist een plek verdienen in het collegebeleidsprogramma. Het akkoord moet vooral gezien worden als een reactie op het coalitieakkoord, het richt zich in geen enkel opzicht tegen het college wat net is aangetreden.

Het oppositieakkoord wordt juist op dit moment aan het college aangeboden omdat het college zich nu buigt over het collegebeleidsprogramma. De punten uit het oppositieakkoord kunnen direct in het collegebeleidsprogramma worden verwerkt. Het college is vrij om de punten op te nemen die door de oppositie worden aangedragen, omdat het college is aangesteld door de gehele raad en niet alleen door de coalitiepartijen.

De gemeente Katwijk komt de komende jaren voor lastige keuzes te staan en het is voor het college waardevol om te weten welke voorstellen op een breed draagvlak kunnen rekenen. Met deze opstelling wil de oppositie zich constructief opstellen ten aanzien van het college. De oppositie zal ook met initiatieven komen waarbij de coalitiepartijen ten allen tijden worden uitgenodigd om onze initiatieven te steunen. De oppositie kiest daarbij voor een positieve insteek en een constructieve samenwerking met het college van B&W en de coalitiepartijen, met als doel een beter Katwijk.

Het oppositieakkoord heeft de naam ‘Oranje – akkoord’ gekregen vanwege de partijkleuren, geel van GemeenteBelangen en rood van de Partij van de Arbeid, die samen mengen tot het oranje van de SGP. Bovendien wordt het akkoord gepresenteerd in de ‘Oranjeweek’ die in het teken staat van Koninginnedag. De dag dat heel Katwijk feest viert en niet alleen heel Katwijk.

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X