Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Oproep: Taalcoaches gezocht!

Blog

Oproep: Taalcoaches gezocht!

Het aantal mensen dat de Nederlandse taal wil leren, neemt toe. Dat ervaren medewerkers van Bibliotheek Katwijk en Welzijnskwartier Medelanders dagelijks. Er is dan ook grote behoefte aan nieuwe taalcoaches. Wie goed Nederlands spreekt en schrijft, iemand echt verder wil helpen en wat tijd in de week over heeft, moet deze oproep beslist verder lezen.

Taalcoach
Taalcoaches zijn vrijwilligers die mensen verder helpen met de Nederlandse taal. Degene die Nederlands wil leren geeft aan waarmee hij/zij geholpen wil worden en de taalcoach ondersteunt dat. Dit kan door samen te praten, te lezen en/of door te helpen met huiswerk. Taalcoaches worden begeleid door medewerkers van Welzijnskwartier Medelanders en kunnen voor advies en oefenmateriaal terecht in het Taalhuis van de bibliotheek.

Taalhuis in de bibliotheek
Bibliotheek Katwijk en Welzijnskwartier Medelanders werken intensief samen om mensen te ondersteunen die de Nederlandse taal willen leren. In het Taalhuis in de bibliotheek aan de Hoorneslaan kan iedereen terecht die beter Nederlands wil leren lezen, spreken en schrijven. Zowel bij Medelanders als in de bibliotheek wordt geoefend met het Nederlands in groepjes. Er staan in de bibliotheek boeken en er zijn oefenprogramma’s op de computer beschikbaar. Daar kunnen taalcoaches met hun taalleerder afspreken om samen te oefenen. 

Gratis cursus
Wanneer u overweegt taalcoach te worden, bieden we u een cursus aan waarin u de belangrijkste dingen hierover leert. U leert iets over lesmethoden, grenzen stellen, culturele verschillen en communicatie met iemand uit een andere cultuur.

Wie zich als taalcoach aanmeldt, ontvangt een uitnodiging om vier maandagavonden een cursus te volgen. De data zijn: 13 en 20 februari en 6 en 13 maart. Na de cursus blijven we u begeleiden. Er zijn regelmatig taalavonden waarin gelegenheid is om te overleggen met andere taalcoaches en we behandelen diverse thema’s.

Twijfelt u nog?

Als u eerst wat informatie wilt of taalcoachen bij u past, dan kunt u een afspraak maken voor een vrijblijvend gesprek met Monique Kromhout of Nathalie Walther.

Doet u mee?
Meldt u aan om taalcoach te worden en iemand te helpen zijn/haar taalkennis te verbeteren! Voor meer informatie en aanmelding kunt u bellen naar Nathalie Walther, Welzijnskwartier Medelanders, tel. 071 4033323 óf naar Monique Kromhout, Bibliotheek Katwijk, tel. 071 4021983. U kunt ook mailen naar: nathaliewalther@welzijnskwartier.nl of naar mkromhout@bibliotheekkatwijk.nl.

 

Geschreven door:   Welzijnskwartier

Geen reacties

Laat een reactie achter

X