Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Openingstijden horeca centrum Katwijk verruimd

Blog

Openingstijden horeca centrum Katwijk verruimd

We hadden het al eerder gemeld, maar nu is het officieel, vrije openingstijden op de vrijdagavond. Zie persbericht Gemeente Katwijk hieronder voor meer info.

 Vanaf vrijdag 12 juli geeft de gemeente Katwijk horeca inrichtingen die betrokken zijn bij het horecaconvenant * toestemming de openingstijden op vrijdag te verruimen. De verruiming is een experiment dat loopt tot en met oktober 2013. Op vrijdagavond geldt dezelfde regeling als op zaterdagavond. Tot 1.00 uur mogen bezoekers de horeca in, dan sluit de voordeur en mogen horeca inrichtingen geen nieuwe bezoekers toelaten. De horeca heeft vervolgens geen vaste eindtijd en mag de hele nacht geopend blijven. Voorwaarde is dat horeca inrichtingen niet dicht gaan als er nog te veel mensen binnen zijn. Zo voorkomen zij dat grote groepen mensen tegelijk op straat komen en vervolgens overlast veroorzaken.

Verzoek horeca
De ondernemers die zijn betrokken bij het horecaconvenant hebben bij de burgemeester het verzoek neergelegd de sluitingstijden op vrijdagavond te verruimen. De ondernemers zijn van mening dat ze hierdoor beter kunnen concurreren met de horeca in Noordwijk. De horeca in Noordwijk heeft vanaf februari 2013 een nieuwe regeling voor de openingstijden van de horeca, waarbij men op vrijdag en zaterdag tot 4:00 uur geopend mag zijn. Hierbij geldt dat er na 1:00 uur geen nieuwe bezoekers toegelaten mogen worden. In Katwijk geldt tot op heden op vrijdag een sluitingstijd van 2.00 uur, waarbij na 1.00 uur geen nieuwe bezoekers toegelaten mogen worden.

Minder overlast
In overleg met de politie heeft de burgemeester de horeca ondernemers toestemming gegeven een pilot te draaien op vrijdagavond. De regeling heeft op zaterdagavond geleid tot het afnemen van overlast en openbare ordeverstoringen in het centrum. Ook in Noordwijk is sprake van een afname van overlast door de verruimde openingstijden. De politie merkt dat het in de nacht van vrijdag op zaterdag erg druk is in het centrum, wanneer om 2:00 uur de horeca sluit. De verruiming van de openingstijden moet leiden tot een rustiger verloop van de vrijdagavond.

Pilot
De pilot start op 12 juli aanstaande en loopt tot en met oktober 2013. De horeca en de gemeente hebben meerdere afspraken gemaakt eventuele overlast te voorkomen. Eén van de belangrijkste afspraken is het inzetten van private beveiligers in de nacht van vrijdag op zaterdag om zo de rust in het centrum te garanderen. De horeca is mede verantwoordelijk voor de kosten van de inzet van deze beveiligers.

Deelnemende horeca inrichtingen aan het horecaconvenant:

Café in den Blauwen Bock
Café Boeien
Café de Branding
Café Happy Dees
Café Lindeboom
Café De meiden van Jan Klaassen
Café de Musketier
Café Stairs
Café de Pocket
Discotheek Casa Cara

 

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X