Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Welzijnskwartier /Openingsfeestje: Stappers, huis van de buurt

Blog

Openingsfeestje: Stappers, huis van de buurt

Op zaterdag 3 september opent Welzijnskwartier de deuren van Stappers als huis van de buurt in Katwijk Binnen. Om 11:00 knipt Wethouder Emile Soetendal het lintje door, waarna er tot 15:00 in marktkraampjes diverse gratis activiteiten te doen zijn. Buurtbewoners zijn van harte welkom om kennis te maken op deze leuke dag!

Stappers ‘op het hoekje bij de oude LTS’ is bekend onder veel 30ers en 40ers, die het kennen als de plek waar ze als tiener gingen dansen. Anderhalf jaar geleden is gestart met de opbouw van het huis van de buurt; opknappen van het pand en het starten van activiteiten. Nu is het een gezellige huiskamer, een ontmoetingsplek voor de buurt voor jong en oud.

Activiteitenmarkt

Onze vrijwilligers zullen op 3 september in marktkraampjes gratis activiteiten aanbieden, waardoor de buurt kan kennismaken met het hernieuwde Stappers: Bloemschikken, servies beschilderen, excursie met de Natuurwandelgroep o.l.v. IVN Natuureducatie, Happy Stones schilderen met Schilderclub Stappers, sportactiviteiten, Plantenasiel (breng of haal een plantje), Proef een hapje van de buurtmaaltijd, lever oud servies in & ontwerp een buurtmozaïek, Bingo en een Buurtbakkie.

Voor alle leeftijden

Samen met vrijwilligers uit de buurt zijn er creatieve-, sportieve-, en ontmoetingsactiviteiten voor de buurt gestart in het afgelopen 1,5 jaar. Dit najaar zijn er dus wekelijkse koffieochtenden, buurtlunch en gezonde maaltijden, voor ontmoeting en de inwendige mens. Ook wordt er laagdrempelige beweging aangeboden met: Meer Bewegen voor Ouderen, Stappers op de trappers Fietsclub, en Boksles. Voor doelgroepen zijn er: Join Us (tegen eenzaamheid bij jongeren), bingo en creatieve ouderenactiviteiten, en de natuurwandeling voor groenliefhebbers. Er huist een plantenasiel genaamd Stappers’ Stekkie. Daarnaast is het de broedplek voor buurtbewoners om bijv. Burendag of andere buurtactiviteiten te organiseren.

Kom ook!

Het Openingsfeestje zal plaatsvinden op zaterdag 3 september tussen 11:00-15:00. Dan staan de kraampjes voor de deur van Stappers, op Louise de Colignylaan 61 in Katwijk. Meer informatie: sannealblas@welzijnskwartier.nl

Geschreven door: Welzijnskwartier

Geen reacties

Laat een reactie achter

X