Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Opening van het Schooljaar op de Haagse Hogeschool met Jet Bussemaker

Blog

Opening van het Schooljaar op de Haagse Hogeschool met Jet Bussemaker

Verslag en foto door Kirsten Rovers

Op 06-09-2016 opende Jet Bussemaker, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap het nieuwe academische jaar op het Mbo, Hbo en Wo (universiteit). Dit jaar was het aan de Haagse Hogeschool om het Hbo te representeren en Minister Bussemaker te verwelkomen.

Er waren een aantal plekken beschikbaar voor docenten en studenten, van elke faculteit zouden er 10 studenten komen om er voor hun faculteit te zijn. Ik was vertegenwoordiger voor mijn opleiding Hbo-Verpleegkunde en mijn faculteit: Gezondheid, Voeding en Sport.

De opening bestond uit een toespraak van de voorzitter van de raad van bestuur, een speech van Minister Bussemaker en een open gesprek met het publiek, 2 studenten, Minister Bussemaker en de voorzitter. Om af te sluiten stond er een heerlijke lunch klaar, waardoor ik met een groepje studenten na kon bespreken wat ons was verteld.

Tijdens de speech kregen wij als publiek een inzicht in de keuzes die de Minister heeft gemaakt voor dit schooljaar en hoe zij het geld dat zij heeft vrijgemaakt gaat besteden. Door het open gesprek werd duidelijk dat de minister vooral geld in gaat zetten bij het maken van programma’s om de overstap van het Mbo naar het Hbo makkelijker te maken en om te zorgen dat de gelijke kansen voor iedereen centraal blijft staan.

“Als we er nu niet mee aan de slag gaan, creëren we vanzelf gescheiden werelden.” aldus Jet Bussemaker.

 

Geschreven door: Kirsten

Geen reacties

Laat een reactie achter

X