Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Open Huis Jongerencentrum Scum groot succes

Blog

Open Huis Jongerencentrum Scum groot succes

Jongerencentrum Scum opende haar deuren voor ouders, oud-vrijwilligers en andere geinteresseerden. Op woensdag 17 februari opende Scum haar deuren. Iedereen die geïnteresseerd was kon binnen komen lopen. Bezoekers van deze avond kregen een warm welkom door de vrijwilligers van Scum. De bezoekers van deze avond waren; jongeren, vrijwilligers, oud vrijwilligers, oud bezoekers, ouders, politici en andere geïnteresseerden.Tijdens deze avond werd er een presentatie gegeven in de grote zaal van Scum. Het langstzittende bestuurslid gaf de aftrap, hij vertelde hoe Scum gegroeid is in bijna 30 jaar tijd.

Hierna kwamen er twee vrijwilligers aan het woord, Gizette en Pieter. Zij vertelden hoe zij in Scum zijn beland en welke mogelijkheden Scum bied voor jongeren. En niet te vergeten wat Scum betekend voor jongeren en dan met name voor hun zelf. Zo vertelde Pieter dat hij dankzij Scum zijn leven weer op de “rit” heeft gekregen.

Na deze twee vrijwilligers was het woord aan John en Jacqueline, twee medewerkers van Factor Welzijn. Zij vertelden over het jongerenwerk in Katwijk, The Factory en over het project JOS SOS (jongeren op straat/ sporten op straat).

Hierna was het de beurt aan Roy en Bob, zij zijn druk met de organisatie van de Frizzz feesten. De 3 zzz van Frizzz staan voor zonder drank, zonder drugs en zonder roken. Deze feesten worden in samenwerking met Platform Kocon georganiseerd.

Tot slot vertelde Benjamin over de hangplek bij Scum ( het plateautje naast Scum)  deze is tijdelijk gesloten maar zal binnenkort weer opengaan. Tevens werd er de noodzaak van het uitbreiden van Scum toegelicht.

Toen was er een spontane actie van de vrijwilligers van Scum, zij riepen Marcel van Tol de vaste jongerenwerker van Scum het podium op. De vrijwilligers bedankte hem voor al zijn tijd en inzet voor Scum. En zeiden dat “Scum zonder Marcel niet compleet zou zijn!”

Door: Nadine

Geschreven door: Nadine - JongerenKwartier

Geen reacties

Laat een reactie achter

X