Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /  ‘Op tijd voor een bakkie… pak de fiets!’

Blog

  ‘Op tijd voor een bakkie… pak de fiets!’

Het zou zo maar een slogan kunnen zijn het komende jaar op A0-borden in de gemeente Katwijk gezien de vele wegwerkzaamheden met omleidingen voor vele verkeersdeelnemers. Waar we nu tot eind mei de renovatie van de Rijnstraat kennen is er de renovatie van de Biltlaan, in de maand juni de bouw van het Zeewegtunneltje waardoor een groot stuk van deze weg is afgesloten met als klap op de vuurpijl de afsluiting van de Julianabrug gedurende acht maanden vanaf kort voor of na de komende zomervakantie. Wil je dan ergens in Katwijk op tijd komen dan kan je beter de fiets pakken dan met de auto al file rijdende veel langer om te moeten rijden. Maar waar deze omleidingen er op zeker komen, is zo’n gemeentelijke campagne nog nergens te ontdekken.      

Vertegenwoordigers van de Fietsersbond en VVN Katwijk hebben dit gemis bij de gesprekken over de omleidingsmogelijkheden bij genoemde verkeersprojecten ook al benoemd. Gerard Bol van VVN Katwijk was er heel duidelijk over: ,,Er komen goed aangeduide omleidingsroutes, en natuurlijk ben je langer met de fiets onderweg dan voorheen. Maar ik denk dat je Katwijk goed kennende er dan met de fiets zeker eerder bent dan automatisch voor elk ritje in de gemeente toch maar de auto te pakken. Een unieke kans voor de gemeente Katwijk om het fietsen in deze periode te stimuleren met een verkeerscampagne in alle media. Een volgend stapje op weg naar een echte fietsvriendelijke gemeente?”

Waar vind ik het terug?
Voor meer informatie over VVN Katwijk kunt u terecht op de website https://vvn.nl. Klik daar aan ‘In je buurt’, kies ‘Zuid-Holland’ en ‘Katwijk’. Daar vindt u ook het jaarverslag 2019 maar ook meer lokaal nieuws in woord en beeld.

Persbericht VVN

 

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X