Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Levensgevaarlijk gedrag jongeren rond het spoor

Blog

Levensgevaarlijk gedrag jongeren rond het spoor

“Niets is gevaarlijker dan het spoor”
 
Het lijkt zo onschuldig: nog nét even onder de dichtgaande slagbomen door glippen, of snel over het spoor lopen om de route af te snijden. Toch? 

Nog lang niet alle jongeren zien de risico’s in van onveilig gedrag rondom het spoor, ziet spoorwegbeheerder ProRail. Helaas leiden deze gevaarlijke situaties ieder jaar tot aanrijdingen, met soms zelfs een dodelijke afloop. Ondanks de maatregelen die ProRail heeft genomen, zoals het plaatsen van hekken en sluiten van spoorwegovergangen, is het aantal incidenten de afgelopen 5 jaar niet naar beneden gegaan en dat baart zorgen.

Een aantal cijfers op een rij:

  • Dit jaar werden er al 2304 meldingen gedaan van personen langs het spoor. Als deze lijn zich doorzet, zullen de 2401 meldingen in 2021 en 2530 meldingen in 2020 dit jaar ruimschoots overtroffen worden. 
  • Het aantal bijna-aanrijdingen steeg van 195 in 2020 naar 206 in 2021. Met nog vier maanden te gaan, staat de teller voor 2022 nu op 153. 
  • In 2021 registreerde ProRail 35 aanrijdingen bij een overweg met slachtoffers, een stijging van 10 ten opzichte van het jaar ervoor. Voor 2022 staat dit aantal nu op 16.

Met de start van het nieuwe schooljaar is september jaarlijks de drukste maand op het spoor. ProRail grijpt dit moment dan ook aan om in de nieuwe campagne “Niets is gevaarlijker dan het spoor” aandacht te vragen voor veiligheid rondom het spoor. En dat is nodig, want het gaat nog vaak (bijna) mis, zoals te zien in deze compilatievideo.

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X