Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Ontmoet schrijfster Susan Smit

Blog

Ontmoet schrijfster Susan Smit

Online met de bibliotheek

Op donderdag 26 november van 19.30 tot 20.30 uur ontvangt Bibliotheek Katwijk in het kader van Ontmoet Schrijvers Online schrijfster Susan Smit voor een online ontmoeting. Zij schreef de historische roman ‘Tropenbruid’ waarin zij het levensverhaal van het weesmeisje Anna vertelt. Bibliotheekmedewerker én presentatrice Carolien van Egmond gaat met haar in gesprek over het grote verhaal dat achter deze ogenschijnlijk kleine geschiedenis schuilgaat. Je kunt meedoen en schrijfster Susan Smit na het interview zelf vragen stellen. Bovendien kun je een boek winnen!

Susan Smit
Susan Smit is schrijver, columniste en veelgevraagd spreekster. Ze heeft als schrijfster al vele titels op haar naam staan. Voor de historische roman ‘Vloed’ ontving ze lovende kritieken en brak ze door bij het grote publiek. Momenteel werkt ze aan een volgende historische roman die gepland staat voor mei 2021.

In haar boek ‘Tropenbruid’ beschrijft zij het levensverhaal van weesmeisje Anna. Op een dag reageert Anna op een advertentie waarin een ambtenaar in Nederlands-Indië een echtgenote zoekt. Eenmaal in Batavia ontdekt ze al snel dat haar huwelijk met de starre Willem niets anders is dan een dekmantel voor carrièregekonkel, geheime liefdes en verzwegen familieverbanden. De thematiek en de beschrijvingen van het koloniale huishouden zijn pakkend en passen goed in de huidige belangstelling voor de rol van de vrouw in de koloniën. Genoeg om een uurtje over door te praten met Susan Smit.

Aanmelden webinar
Heb je belangstelling, dan kun je je gratis aanmelden voor deze online ontmoeting op 26 november met Susan Smit. De aanmeldlink staat op de website van Bibliotheek Katwijk HIER.

Het eerste half uur voert Carolien van Egmond een gesprek met schrijfster Susan Smit. Daarna kunnen de deelnemers hun eigen vragen stellen via de chatfunctie. Deelname is gratis, maar je moet je vooraf aanmelden. Je ontvangt dan een e-mail met de link naar het gratis webinar.

Ontmoet Schrijvers Online
Ontmoet Schrijvers Online is een wekelijkse serie online interviews met schrijvers, georganiseerd door bibliotheken en Probiblio. Dit keer rond het thema Familiegeschiedenis. De serie vindt plaats van 5 t/m 26 november, op donderdag plaats tussen 19.30 en 20.30 uur. In totaal zijn 4 schrijvers te gast in de online webinars. Voorafgaand aan Susan Smit met Bibliotheek Katwijk op 26 november staan ook de volgende online interviews ingepland: Raoul de Jong op 5 november met Bibliotheek Rotterdam, Judith Koelemeijer in De Boekenberg (Spijkenisse) op 12 november en Murat Isik met Bibliotheek Aan den IJssel op 19 november.

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X