Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Bestuur Politiek /Ondertekening Lokaal Preventieakkoord: Kerngezond Katwijk

Blog

Ondertekening Lokaal Preventieakkoord: Kerngezond Katwijk

Iedereen KERNgezond in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg

Op donderdag 28 oktober hebben de betrokken partijen samen met de gemeente het Lokaal Preventieakkoord ondertekend. Met elkaar streven de partijen een mooie ambitie na: ‘Inwoners van Katwijk zijn gezond en hebben een gezonde leefstijl’. Op dit moment zijn er 26 partijen betrokken bij het akkoord. Dit neemt niet weg dat er in de toekomst meer partijen zich kunnen aansluiten.

Het Lokaal Preventieakkoord vloeit voort uit het Nationaal Preventieakkoord. Dat akkoord is getekend in 2018 met als doel dat in 2040 Nederlanders gezondere keuzes maken en roken, alcoholgebruik en overgewicht zijn verminderd. Het akkoord van gemeente Katwijk is al goedgekeurd door de Vereniging van Nederlandse Gemeentes (VNG). Met deze goedkeuring heeft de gemeente rijksmiddelen ontvangen om de acties uit het akkoord uit te voeren.

Het akkoord brengt lokale partijen bij elkaar. Met elkaar bepalen zij de aanpak van de komende jaren. Het akkoord start om de komende drie jaar een extra impuls te geven aan de thema’s roken, gezond gewicht, alcohol en mentale gezondheid. Het akkoord is niet in beton gegoten, waardoor er altijd nieuwe acties aan toegevoegd kunnen worden.

Speeltuin de Mierenweide rookvrij

Roken is een van de thema’s is uit het Lokaal Preventieakkoord. Om gelijk daad bij het woord te voegen is naast het tekenen van het akkoord ook speeltuin de Mierenweide rookvrij verklaard. Dit is de eerste speeltuin in de gemeente die rookvrij is verklaard. Er zullen er meer volgen, omdat het doel is om uiteindelijk alle speeltuinen in de gemeente rookvrij te hebben.

‘Dat de inwoners van Katwijk gezond zijn en een gezonde leefstijl hebben is een ambitie uit de Maatschappelijke Agenda van de gemeente. Het maakt mij altijd blij om te zien dat er weer een stap gezet is in het vormgeven aan een gezonde en vitale samenleving’, aldus wethouder Corien van Starkenburg.

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X