Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /ODE AAN DE TWIJFEL: nieuwe voorstelling van Katwijkse muziektheatercollectief KASSETT

Blog

ODE AAN DE TWIJFEL: nieuwe voorstelling van Katwijkse muziektheatercollectief KASSETT

De nieuwste voorstelling van het Katwijkse KASSETT, met de tot de verbeelding sprekende titel ODE AAN DE TWIJFEL, gaat op zaterdag 11 mei in première in de Stadsgehoorzaal in Leiden met the XL-edition. Daarna speelt de voorstelling nog door het gehele land met op 8 november een speelbeurt in de Schuit in Katwijk. ODE AAN DE TWIJFEL is een theatrale hiphop-performance om te vieren dat we niets zeker weten. “Haters gonna hate, maar dit is wat je zeker weet.”

KASSETT is een muziektheatercollectief bestaande uit de Katwijkse schrijver en regisseur Frank Siera, de Katwijkse zangeres en actrice Oukje den Hollander en de Leidse productieleider Selma Hanzon. Samen maakten zij meerdere voorstellingen, waaronder de locatievoorstelling STRANDT in Katwijk (“Fijne filosofische wie-ben-ik-zoektocht, **** van 8weekly), de jazzy voorstelling HOOFDROL (“Een fris-intelligente voorstelling met humor en jazzy muziek”, **** van NRC) en het mysterieuze KRAAK dat door Nederland toerde (“Ingenieuze muziekmachinerie,” *** van Theaterkrant).

KASSETT doet al sinds 2015 onderzoek naar het fenomeen ‘twijfel’. Na heftige gebeurtenissen heeft men op televisie maar ook in het dagelijks leven de mond vol van wat we ‘moeten’ en wat we ‘vinden’. Maar wat als je het niet zo zeker weet? Wat is het voordeel van twijfel? KASSETT gelooft dat de wereld beter wordt als men meer openlijk durft te twijfelen.

Je bent een mens van vlees en bloed, je bed is van hout en morgen komt de zon op. Je weet het zeker. Maar hoe zeker is die zekerheid? Films als the Matrix, Inception en The Truman Show gaven ons al een kijkje achter de schermen: misschien is ons leven helemaal niet zo echt als we denken. Misschien worden we allemaal voor de gek gehouden door een evil genius. Filosoof Descartes zei het eeuwen geleden al.

De tijd is aangebroken voor de klap op de vuurpijl: de spectaculaire slotsom ODE AAN DE TWIJFEL is een theatrale, filosofische hiphop-performance vol bluf, bitches, braggadocio en Beyoncés. KASSETT werkt samen met beatboxer en performer Abdelhadi Baaddi, o.a. bekend van zijn eigen hitvoorstellingen Ik Ga Op Reis en Listen Up! Ga voor meer informatie naar www.mckassett.nl.

De première vindt plaats in de Stadsgehoorzaal, Leiden op zaterdag 11 mei. Dit is ‘the XL-edition’: u wordt meegenomen door het vooronderzoek, met inkijkjes in alle tussentijdse resultaten en een hiphopfeestje. Hierna speelt de voorstelling nog door het hele land om op 8 november ook nog in Katwijk in de Schuit te spelen. Check www.mckassett.nl voor de meeste up-to-date-versie van de gehele speellijst. 

Kasset

foto: Rutger van der Bent, posterontwerp: Martijn Vooijs

 

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X