Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Occupy Katwijk 4 YMCA Leusden. Update: Uitgesteld wegens kou

Blog

Occupy Katwijk 4 YMCA Leusden. Update: Uitgesteld wegens kou

Update: Occupy Katwijk uitgesteld door kou

KATWIJK – De actie Occupy Katwijk 4 YMCA Leusden wordt enkele weken uitgesteld. De organisatie volgt daarmee een dringend advies op van de GGD Hollands Midden om een overnachting in tenten niet te laten plaatsvinden in de barre koude die vrijdag 3 februari wordt verwacht.

“Het is erg jammer dat we de actie nu niet kunnen doorzetten. Aanvankelijk wilden we ons niet door de vrieskou uit het veld laten slaan. We troffen extra maatregelen om het behaaglijk te houden in ons kampement achter het Katwijkse gemeentehuis, ook bij vorst. Toch slaan we dit advies van de GGD niet in de wind”, aldus initiator Willem-Paul de Mooij. “We gaan als jeugdwerkers graag altijd op een verantwoorde manier te werk.”

Het uitstel betekent zeker geen afstel. Als de weersomstandigheden het dan wel toelaten, is het de bedoeling om Occupy Katwijk 4 YMCA Leusden te houden op vrijdag 24 februari. Mensen die willen deelnemen aan de actie kunnen zich aanmelden via info@vriendenvanleusden.nl of www.facebook.com/vriendenvanleusden. Meedoen kan vanaf 18 jaar.

In het Katwijkse Occupy-kampement gaat het om een sympathieke sponsoractie die moet bijdragen aan wederopbouw van het in oktober 2011 afgebrande YMCA Leusden, het jaarlijkse zomerkamp van een paar honderd kinderen uit Katwijk en Rijnsburg. De verzekering dekt het verlies van de tenten en andere materialen niet volledig. De Stichting Vrienden van YMCA Leusden coördineert landelijk verschillende acties om geld in te zamelen.

Meer informatie: www.vriendenvanleusden.nl.

 

Hieronder het eerdere bericht:

Katwijk (ZH) krijgt binnenkort een eigen Occupy kampement. Hier geen protesten tegen de hebzucht van de financiële wereld, maar een sympathieke sponsoractie die moet bijdragen aan wederopbouw van het afgebrande YMCA Leusden. Dat is de jaarlijkse vakantiebestemming van honderden kinderen uit deze regio.

De actie ‘Occupy Katwijk 4 YMCA Leusden’ vindt plaats van vrijdagavond 3 februari tot en met zaterdagochtend 4 februari en wordt georganiseerd door leiding van de jaarlijkse zomerkampen uit Katwijk en Rijnsburg. Enkele tientallen bikkels laten zich sponsoren om te overnachten in de februarikou. Dat gebeurt in een aantal tenten op een nader bekend te maken locatie binnen de gemeente Katwijk. Overigens heeft de gemeente Katwijk de evenementenvergunning reeds verleend.

Deelnemers
De organisatie zoekt nog met spoed deelnemers die minimaal 100 euro sponsorgeld bij elkaar kunnen krijgen. Dat is namelijk de prijs van een slaapplaats in het Occupy Katwijk 4 YMCA Leusden-kamp. Voor kampeerspullen moeten deelnemers zelf zorgen.

In rook op
Het doel van de actie mag duidelijk zijn. Afgelopen oktober zagen de deelnemers van de zomerkampen hun vaste honk ‘de kampeerboerderij’ aan de Paradijsweg in Leusden tot grote ontsteltenis in vlammen opgaan. Met het gebouw gingen ook tientallen tenten en andere kampeermaterialen in rook op. Al gauw werd duidelijk dat de verzekering veel minder geld uitkeert dan nodig.

Uw hulp is hard nodig. Als u de Occupy Katwijk 4 YMCA Leusden actie wilt steunen, maar u kent geen van de deelnemers, dan kunt u uw donatie overmaken op rekeningnummer 1684.56.877 tnv Stichting Vrienden van YMCA Leusden onder vermelding van ‘occupy’.

Meer informatie over de actie
www.vriendenvanleusden.nl

 

Geschreven door:   Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X