Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Nieuwe weerbaarheidscursus door Kamakura Katwijk en EdwinZorgt

Blog

Nieuwe weerbaarheidscursus door Kamakura Katwijk en EdwinZorgt

Vanaf 5 september in de Duinroos

Op woensdag 5 september beginnen EdwinZorgt en Boks- en Kickboksvereniging Kamakura Katwijk met een nieuwe 8-weekse weerbaarheidscursus in de gymzaal van de Duinroosschool. Deze cursus is bedoeld voor jongeren tussen de 9 en 16 jaar die wat extra aandacht en begeleiding kunnen gebruiken. De groep bestaat dan ook uit maximaal 12 personen en de training is op woensdagmiddag 15:30 uur. 

Het programma dat EdwinZorgt en Kamakura Katwijk hebben ontwikkeld is een weerbaarheidstraining van 8 boks- en kickbokslessen in de gymzaal van de Duinroosschool. De trainingen zijn bedoeld voor jongeren tussen 9 en 16 jaar met onder meer leer- en aandachtsproblemen. De lessen zijn laagdrempelig en zullen iedere keer een ander thema hebben op het gebied van zelvertrouwen, weerbaarheid en conditie. Met de training zul je ook leren hoe je situaties anders kunt bedaderen, anders over dingen na kunt denken en met opgeheven hoofd nieuwe uitdagingen aan kunt gaan.

Edwin de Jong is freelance jeugd- en zorgwerker en is werkzaam bij diverse instellingen en organisaties, geeft één op één begeleiding aan kinderen en jongeren met ADHD, een opgelopen trauma of een stoornis in het autistisch spectrum en verzorgt hij weekendopvang en trainingen in Noordwijk. Daarnaast is hij ook gediplomeerd Rots-en-Water instructeur. Rots staat voor stevig staan, kracht voelen en eigen koers varen. Water staat voor in contact met je eigen gevoel en dat van een ander. Iedereen reageert dagelijks als en rots en als water. Door middel van lichamelijke oefeningen ontdekken en leren kinderen dit over zichzelf.

De groep voor de weerbaarheidscursus zal uit maximaal 12 personen bestaan zodat een ieder de aandacht krijgt die hij of zij nodig heeft. Ook zijn er twee kijklessen waar de ouders of verzorgers van de kinderen mogen komen kijken hoe het gaat met de weerbaarheidstraining van hun kind. De kosten voor deze 8-weekse weerbaarheidscursus bedragen 75 euro per persoon.

Edwin zal tijdens de weerbaarheidstraining worden bijgestaan door trainers van Kamakura Katwijk die al jaren boks- en kickbokslessen geven aan jeugd en volwassenen. Ook zullen bokshandschoenen en overige bescherming beschikbaar zijn. Zorg wel zelf voor gymschoenen en -kleding. Voor meer informatie over de weerbaarheidscursus of de opvang kunt u contact opnemen met Edwin de Jong op edwinzorgt@ziggo.nl of kijk op www.kamakurakatwijk.nl.

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X