Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Nieuwe themashow DVS: The Western Trail

Blog

Nieuwe themashow DVS: The Western Trail

Alle muziek van DVS voortaan beschikbaar op Spotify in iTunes

Vrijdag 4 januari was er de landelijke première van de trailer van de nieuwe show die de Marchingband van de Chr. Muziekvereniging DVS Katwijk vanaf 2019 zal presenteren. The Western Trail wordt een unieke show vol energie en verrassende momenten.

De muziek komt uit de bekende klassieke westernfilms van onder andere Enrico Morricone. De melodieën van Once Upon a Time in the West, Silverado, The Good, the Bad and the Ugly, Hallelujah Trail zullen zorgen voor een golf van herkenning bij het grote publiek. Te zien op 29 juni tijdens de Jubileumtaptoe van DVS en te proeven op 13 april tijdens de Seizoensopening van DVS in het centrum van Katwijk.

De première vond plaats tijdens de drukbezochte nieuwjaarsreceptie in het clubgebouw van de Chr. Muziekvereniging DVS Katwijk. Leden, oud-leden, sponsors en supporters wensten elkaar gelukkig nieuwjaar. Samen met de aanwezige wethouders Knape en Van Helden van de Gemeente Katwijk konden zij echter ook genieten van een programma vol tradities en verrassingen rondom de 65-jarige vereniging.

De avond werd geopend door voorzitter Arie van Duijn met de nieuwjaarstoespraak. Dit jaar werd niet alleen stilgestaan bij het afgelopen jaar maar ook bij het 65 jarig bestaan van DVS. Hoewel het aantal muziekverenigingen in Nederland dalende is en steeds minder clubs op straat lopen blijft DVS zich handhaven aan de top en is uitgegroeid tot een vereniging van 225 leden met orkesten op hoog niveau. Een hele uitdaging maar de vereniging ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet.

Na de toespraak werden de jubilarissen gehuldigd. Peter van Dijk, Piet Kuyt, Wilma Ouwehand en Steijnie Schaap zijn 12 ½ jaar lid, Marthijn Moerkerk 25 jaar en John Meyvogel 40 jaar. Zij werden door de voorzitter gedecoreerd met de speciale DVS-speld. Ook werd het DVS Oliebollenbakteam in het zonnetje gezet. Mede dankzij het Katwijkse publiek werd een record van 2.600 gebakken oliebollen gevestigd waardoor een bedrag van ruim 1.000 euro voor het opleidingsprogramma werd binnengehaald.

Een grote verrassing was de geste van de heer Kees Haasnoot van Haasnoot & Vlieland Bouw en Timmerwerken. Alle leden van de Marchingband worden voorzien van een gestyleerde koffer. De club krijgt zo weer een extra uitstraling tijdens de vele reizen door Nederland en ver daarbuiten.

Wethouder Knape kwam speciaal naar de Nieuwjaarsreceptie om een historisch project te onthullen. Alle LP’s en CD’s van DVS zijn vanaf nu te horen op streamingdiensten zoals Spotify en iTunes. Het publiek kan nu putten uit de rijke muzikale historie van de jaren ’80 tot heden. Piet van Dijk en Bram van Duijvenbode, beiden 65 jaar lid van DVS, mochten het eerste nummer kiezen waarvan de klanken direct de grote zaal van het clubgebouw lietvullen.

Een emotioneel moment was het afscheid van scheidend tambour-maître Leo de Vreede, na 17 jaar trouwe dienst. Na het bekijken van beelden uit de periode 2002-2018 werd hij toegesproken door voorzitter Arie van Duijn en wethouder Jacco Knape. Na alle anekdotes en lovende woorden werd De Vreede onder een ovationeel applaus benoemd tot Lid van Verdienste van de vereniging DVS.

 

Geschreven door:Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X