Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Nieuw bij Hecht GGD Hollands Midden: psychosociale zorg na een abortus

Blog

Nieuw bij Hecht GGD Hollands Midden: psychosociale zorg na een abortus

Vanaf 1 juli 2023 biedt Hecht GGD Hollands Midden psychosociale zorg na een abortus. De – daartoe opgeleide – verpleegkundigen bieden ondersteuning bij het verwerken ervan.

Hecht GGD Hollands Midden biedt deze zorg op verzoek van het ministerie van VWS. De overheid vindt het belangrijk dat vrouwen na een onbedoelde zwangerschap goede zorg kunnen krijgen bij problemen. Omdat FIOM met deze zorg gestopt is, bieden GGD’en deze zorg nu aan.

Doelgroep

Vrouwen van 16 jaar en ouder die één of meerdere abortus(sen) hebben gehad en hulp willen bij de verwerking daarvan kunnen een afspraak maken. Ook mannen die als verwekker met een abortus te maken hebben gehad, zijn welkom. Het gesprek is gratis.

Doel

Het doel van de psychosociale zorg is het verminderen van psychosociale klachten en het voorkomen van langdurige psychosociale klachten, die ernstiger van aard kunnen worden. Als een verwijzing naar een andere hulpverlener nodig of gewenst is, dan zorgt Hecht GGD Hollands Midden daarvoor.

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X