Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Nationaal Hitteplan vanaf vandaag van kracht

Blog

Nationaal Hitteplan vanaf vandaag van kracht

Woensdag 10 t/m maandag 15 augustus. Drink voldoende water, beweeg niet te veel en hou huis en hoofd koel

Het wordt de komende dagen warm in bijna heel Nederland. Van woensdag 10 augustus tot en met maandag 15 augustus zal daarom het Nationaal Hitteplan van kracht zijn. Zie hiervoor het bericht van het RIVM.

Aanhoudende hitte vormt een risico voor de gezondheid van bepaalde groepen mensen, zoals ouderen, mensen in zorginstellingen, chronisch zieken en mensen met overgewicht. Deze risico’s variëren van lichte verschijnselen, zoals vermoeidheid en jeuk tot ernstige aandoeningen met mogelijk levensbedreigende gevolgen.

Nationaal Hitteplan

Het Nationaal Hitteplan beschrijft welke verantwoordelijkheden verschillende organisaties hebben bij aanhoudende hitte. Zo levert het KNMI informatie aan het RIVM over verwachtte hitte. Vervolgens informeert het RIVM de GGD, brancheorganisaties en het Rode Kruis. Deze organisaties zorgen voor de verdere uitrol van het plan.

GGD informeert en adviseert

De GGD informeert vervolgens de gemeenten, zorginstellingen, scholen en kinderdagverblijven, en burgers via diverse kanalen. Bijvoorbeeld via ggdhm.nl/hitte. Hier vind je informatie over wat je kunt doen om de warme dagen gezond door te komen.

Heb je vragen?

Ons team Medische milieukunde beantwoordt ze graag. Mail naar mmk@ggdhm.nlof bel 088-308 3381.

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X