Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Morgen: Paarse Vrijdag #KatwijkisLiefde

Blog

Morgen: Paarse Vrijdag #KatwijkisLiefde

UPDATE: Vanavond van 19-21 uur nieuwe fotoshoots voor #lhbtiq ers en ‘allies’ bij @kattuk.nl en ophalen Paarse bandjes. DM of mail lhbti@kattuk.nl om mee te doen!

Post je foto vrijdag met #KatwijkisLiefde

Morgen (vrijdag 10 december) is het Paarse Vrijdag, een dag waarop scholieren door het dragen van de kleur paars hun support laten zien aan de LHBTIQ+ gemeenschap. Leerlingen van ruim 1000 scholen in heel Nederland doen hier aan mee en ook op het Pieter Groen College en Yuverta (Wellant Rijnsburg) is er dit jaar weer aandacht voor.

Vorig jaar deden leerlingen van deze scholen voor de eerste keer mee. Op beide scholen stond een informatiestand, werden heel veel paarse bandjes en ‘Ja gezellig’ stickers uitgedeeld en droeg een aantal leerlingen paarse kleding. De leerlingen die het organiseerden (LHBTIQ-ers en ‘allies’) vonden het een groot succes en gaan er keihard voor om het dit jaar weer tot een succes te maken. Want ze vinden het belangrijk dat LHBTIQ+ leerlingen weten dat ze gesteund worden.

Wil jij ook meedoen?

Wil jij dat jouw school dit- of volgend jaar ook meedoet? Laat het ons weten via lhbti@kattuk.nl, dan helpen wij je met het organiseren. Als leerling kan je sowieso een Paarse Vrijdag pakket bij ons op komen halen. In dit actiepakket zitten ‘#KatwijkisLiefde’ paarse bandjes, buttons en ‘Ja gezellig’ regenbooghartjesstickers die je op jouw school kunt uitdelen. Je kan vanavond (donderdag 9 december) tussen 19-21 uur bij ons langskomen, Voorstraat 59. Of stuur een mailtje om af te spreken/DM ons op insta: lhbti_kattuk.nl.

Doe mee! Post je paarse foto met #KatwijkisLiefde

Bij Kattuk.nl zijn de LHBTIQ-groep, de fotogroep en andere vrijwilligers al een tijdje bezig met leuke paarse fotoshoots voor iedereen die maar wil. Op Paarse Vrijdag zelf maken leerlingen van het Pieter Groen een mooie fotobooth op school waar iedereen met leuke paarse attributen op de foto kan. Al deze en andere foto’s worden op social media gepost met de hashtag #KatwijkIsLiefde. Zo kan iedereen online support aan Katwijkse LHBTIQ-leerlingen laten zien.

Over Paarse Vrijdag

In Nederland wordt Paarse Vrijdag georganiseerd door het GSA netwerk van LHBTIQ+ belangenorganisatie COC. Een GSA (Gender and Sexuality Alliance) is een groep leerlingen en docenten die willen dat hun school veilig is voor iedereen. Of je nu homo, hetero, lesbo, bi, trans of in dubio bent. Het is niet ingewikkeld om een GSA te starten op jouw school. Het enige wat je nodig hebt is wat lef, een flinke dosis enthousiasme en doorzettingsvermogen.

Meer informatie over Paarse Vrijdag en het online promopakket is HIER te vinden. Voor vragen en/of hulp bij het organiseren van Paarse Vrijdag of het starten van een GSA (Gender and Sexuality Alliance) op jouw school kan je mailen met lhbti@kattuk.nl, dan helpen wij je mee!

Geschreven door: Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X