Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Mist, zon, opkomende sneeuw en een geslaagde praktische verkeersproef  

Blog

Mist, zon, opkomende sneeuw en een geslaagde praktische verkeersproef  

Donderdag 31 maart waren het de kinderen van de groepen zeven van de Rijnsburgse basisscholen die de praktische verkeersproef 2022 afsloten. Maandag 28 en dinsdag 29 maart waren het de Katwijkse en Valkenburgse scholen die vanaf het Marktplein startten. Gerard Bol, bestuurslid VVN Katwijk: ,,We mogen trots zijn op de organisatoren, alle vrijwilligers van VVN Katwijk, de scholen in de voorbereiding en ouders op de posten langs de route die het dit jaar weer allemaal mogelijk hebben gemaakt. Het is goed om zo jaarlijks de kinderen van onze scholen voor Primair Onderwijs en SBO de Windvang in onze gemeente hun fietsgedrag te laten toetsen aan de verkeersregels in hun eigen (school)omgeving.”              

‘Verkeersveiligheid is jaarrond belangrijk!’

Bol: ,,Het is nu zaak voor deze kinderen om de op school geleerde theorie en deze praktijk ook toe te blijven passen in hun dagelijkse fietsgedrag en zeker als ze met de fiets op pad gaan naar school, vriendjes en hun sport waar dan ook. Daarom organiseren we jaarrond ook verkeersacties als de scholen weer gaan beginnen, de dode hoeklessen, een fietsverlichtingsactie in november enz. Het hoort er allemaal bij. Verkeersveiligheid houdt immers niet op bij deze praktische verkeersproef, dat is jaarrond! Maar we denken samen met de Fietsersbond ook aan de voorkant mee bij de (her)inrichtingsplannen in Katwijk. Daar begint het al om de fietser en voetganger daadwerkelijk ook verkeersveilige situaties te kunnen bieden. En wat deze geslaagde kinderen van de groepen 7 betreft? Uiteindelijk gaat het er allemaal toch om hoe ze hun verkeersgedrag nu en later daadwerkelijk handen en voeten gaan geven!”

VVN Katwijk is ook te vinden bij…

Voor meer informatie over VVN Katwijk kunt u terecht op de website https://vvn.nl.

Klik daar aan ‘In je buurt’, kies ‘Zuid-Holland’ en ‘Katwijk’. Daar vindt u ook het jaarverslag van 2021, maar ook meer lokaal nieuws in woord en beeld. ,,Zo gaan we met de werkgroep verkeersexamens binnenkort kijken naar mogelijkheden om ook andere doelgroepen van kinderen een praktische verkeersproef te kunnen aanbieden”, aldus VVN Katwijk-bestuurslid Bol.

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X