Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Welzijnskwartier /Minister Karien van Gennip bezoekt Welzijnskwartier

Blog

Minister Karien van Gennip bezoekt Welzijnskwartier

‘Hebben de corona maatregelen invloed gehad op jullie vriendschappen?’

 …vroeg de minister gisteravond aan jongeren en sociaal werkers uit Katwijk. Marinka Ouwehand (16jr) antwoordde ‘ik heb mijn schoolvrienden en klasgenoten erg gemist, ik zit niet in Katwijk op school en zij wonen verder weg’. 

Jongerenwerker Nadine de Koning gaf aan dat maar liefst 69% van de Nederlandse jongeren zich eenzamer heeft gevoeld als gevolg van corona. Zij maakt zich dan ook ernstige zorgen over de toekomst van de jeugd en de problemen die voortvloeien uit dat eenzaamheid, denk aan angststoornissen, depressie, middelengebruik of uitvallen van school.

Het werkbezoek was erg inspirerend. Met veel interesse werd naar elkaar geluisterd en werd het duidelijk dat sociaal werk een hele belangrijke rol heeft in het leven van de jongeren. Het zorgt ervoor dat jong tot oud mee kan blijven doen en zich gezien voelen.

Bij deze bijeenkomst op maandagavond 7 maart waren o.a. wethouders Adger van Helden en Corien van Starkenburg aanwezig. Daarnaast aan tafel zaten directeur-bestuurder Welzijnskwartier Gwen Spies en 2 sociaal werkers Marloes de Mooij en Nadine de Koning. Jongeren vanuit Scum maar ook het het mooie Project Talent schoven aan en namen actief deel aan het gesprek.

Geschreven door: Welzijnskwartier

Geen reacties

Laat een reactie achter

X