Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /‘Mijn moeder wilde voor mij bidden en zei dat het een fase was’

Blog

‘Mijn moeder wilde voor mij bidden en zei dat het een fase was’

Twee jaar gelden kwam hij uit de kast als biseksueel en zo viel er een last van zijn schouders. C.K. (20) vertelt over hoe hij omgaat met zijn geaardheid en bijkomende situaties. Zijn motto is “Bi you”, omdat hij vindt dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn.

Hoe kwam je erachter dat je biseksueel bent? 
‘Nou ik dacht altijd zelf dat ik gay was, maar omdat ik daar op jonge leeftijd mee gepest werd kreeg ik er een afkeer voor. Daarom heb ik het heel lang weggestopt. Twee zomers terug liep er een jongen langs waar ik werkte, toen kreeg ik een soort tintelend gevoel en durfde ik niks meer. Dus ben ik op internet gaan zoeken en vond toen dat er naast homoseksualiteit ook biseksualiteit bestond. Eerst vond ik het niet heel duidelijk of dat nou was wat ik ook had ervaren, totdat ik verliefd werd op een jongen.’

Wat voelde je toen je verliefd was op die jongen?
‘Ik zag hem met de introductie van de klas en vond hem heel aantrekkelijk. Ik was heel overweldigend en wilde hem leren kennen. Hij was ook de eerste die mij opviel en ik luisterde aandacht naar alles wat hij te vertellen had. Toen ik hem leuk vond voelde ik vlinders in mijn buik en kreeg ik het heet, iets wat ik voor een jongen nog nooit gevoelt had.’

Is dit gevoel anders dan wanneer je op een meisje verliefd bent?
‘Nee, ik heb het bij allebei hetzelfde. Maar bij jongens blijft het langer en is het meer aanwezig op een seksuele manier. Terwijl ik bij meisjes meer onderzoekend/flirterig ben, wordt ik als ik verliefd ben op een jongen uitdagender.

Wanneer kwam je uit de kast?  
‘Het was drie jaar geleden in juli toen ik het mijn vrienden vertelde. Daarna ben ik naar mijn ouders toegegaan om te zeggen dat ik biseksueel ben. De reactie bij vrienden was verdeeld, er waren vrienden die heel blij waren voor me. Ik heb ook vrienden gehad die zeiden dat ze het ergens wel wisten, maar het aan mij overlieten. Mijn moeder moest in eerste instantie lachen toen ik het zei. Ze vroeg wat biseksueel zijn was, ze geloofde het niet, wilde hiervoor bidden en zei dat het een fase was.

Heb je ooit problemen gehad met mensen over je geaardheid? 
‘Ja, op school en op straat. Of als ik in de bus zit en iemand roept dat ik homo ben. Dat is echt naar, want je probeert gewoon jezelf te zijn net zoals ieder ander. Zelf heb ik er meer schijt aan gekregen, maar het blijft klote als mensen je na kijken.’

Heeft het ontdekken van biseksueel zijn jou veranderd? 
‘Ja, qua kleding heel erg. En toen ik uit de kast kwam ging ik meer kijken naar jongens en meisjes. Ik volg meer jongens op sociale media. Ondanks dat ik nog wel onzeker ben, is dat al een stuk minder geworden nadat ik erachter kwam dat ik biseksueel ben. Ik ben mezelf meer gaan accepteren.

Hoe gaat je biseksualiteit samen met je geloof?
‘Ik geloof dat God een man of vrouw voor mij heeft, mijn familie ziet dat anders en dat vind ik jammer. Ik denk dat God van mij houdt hoe dan ook en dat hij ieder mens heeft gemaakt, ook al ben je “anders”.’

 

(C. K. wil niet met volledige naam genoemd worden. Die is wel bekend bij de redactie)

Geschreven door: PreppyWriter

Geen reacties

Laat een reactie achter

X