Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Jongerenwerk /Meidencafé Kattuk.nl in actie voor 3FM Serious Request 2014

Blog

Meidencafé Kattuk.nl in actie voor 3FM Serious Request 2014

3FM vraagt met Serious Request 2014 aandacht voor vrouwen en meisjes, die tijdens oorlog en conflicten slachtoffer worden van seksueel geweld.

De drie DJ’s in het Glazen Huis, dat voor editie 2014 in Haarlem staat, gaan van 18 december tot en met 24 december alles doen om zoveel mogelijk aandacht te vragen en geld in te zamelen voor de aanpak van deze stille ramp. Het Rode Kruis zet zich in voor opvang en herstel van vrouwen met een trauma door seksueel geweld, helpt deze vrouwen het leven op te bouwen, maar vraagt ook bij publiek, politie en strijdkrachten aandacht voor het recht van elk mens, elke vrouw, om zelf te bepalen over het eigen lichaam.

“De stille ramp waarvoor we met 3FM Serious Request 2014 aandacht vragen, is groot en gruwelijk, de slachtoffers hebben nauwelijks rechten, worden niet gehoord en vaak uitgestoten door de gemeenschap”, zegt Eric Corton, 3FM-DJ en ambassadeur van het Rode Kruis. “Daar willen wij de ogen niet voor sluiten. Integendeel. Het is ons er veel aan gelegen om zoveel mogelijk van deze meisjes en vrouwen uitzicht op een toekomst te bieden, hun kracht te laten hervinden en om het probleem van seksueel geweld tijdens oorlog en conflicten aan te kaarten.”

De meiden van het Meidencafé @ Kattuk.nl komen in actie!

Dinsdagmiddag 16 december organiseerden de meiden een succesvolle sponsorloop om geld op te halen voor 3FM Serious Request 2014. Door een wandeling van ongeveer 1,5 uur door de duinen en het mooie Panbos zette de meiden zich in voor vrouwen en meisjes in conflictgebieden die slachtoffer geworden zijn van seksueel geweld. Met een streefbedrag van €200,- hebben wij de actie gestart en er is een mooi bedrag opgehaald die dag, maar onze actie gaat door! De sponsoring zal lopen tot 20 december 2014. 

Ook u kunt wat doen! 

U kunt een bedrag doneren op onze actiepagina. Ook kunt u daar de donaties via de actiepagina bijhouden. Het totaal opgehaalde bedrag van de sponsorloop en donaties via de actiepagina zal binnenkort bekend worden gemaakt! U kunt onze actie nog sponsoren via DEZE link. 

Dinsdag 23 december zullen wij met de meiden die aan de sponsorloop hebben meegedaan naar Haarlem gaan om het bedrag zelf te overhandigen aan 3FM Serious Request. 

IMG-20141216-WA0005

 

 

Geschreven door: Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X