Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Meer uitgaan in Katwijk??!!

Blog

Meer uitgaan in Katwijk??!!

De PvdA roept al heel lang dat Katwijk best wat gezelliger mag. Niet alleen voor toeristen maar vooral ook voor onszelf. Het moet eens afgelopen zijn met al dat negatieve gedoe. Wij willen een beter horecabeleid. Met een aantal hele simpele dingen kunnen we Katwijk al zo veel leuker maken. Stoppen met het tegenwerken van ondernemers die iets willen openen. Langere openingstijden, meer terrassen (en langer open) en een nieuwe locatie aanwijzen voor uitgaansgelegenheden en horeca. Oh ja: evenementen mogen voortaan langer duren als het aan ons ligt!

Langere openingstijden op donderdag en vrijdag

In Katwijk lijkt het een sport om horecaondernemers tegen te werken. Er zijn genoeg voorbeelden van ondernemers die iets willen openen in Katwijk, maar dan simpelweg geen medewerking krijgen van de gemeente. Dit moet afgelopen zijn. Katwijk heeft uitbreiding nodig, het mag best wat gezelliger.

Hierbij moet ook het horecaconvenant worden uitgebreid naar donderdag en vrijdag. De PvdA wil glijdende sluitingstijden op deze dagen. Op dit moment mogen uitgaansgelegenheden op zaterdag tot 5 uur open zijn, voortaan ook op donderdag en vrijdag. Met het succes van het horecaconvenant verdienen de ondernemers dit vertrouwen. Bovendien wordt met langere openingstijden voorkomen dat jongeren op straat rondhangen. Waarom uitgaansgelegenheden sluiten op succesvolle dagen?

Meer terrassen

De PvdA vindt de nieuwe terrassen in de gemeente een hele goede ontwikkeling. Niemand kan ontkennen dat het Katwijk veel meer levendig maakt. Daarom extra terrassen in Katwijk. Ook moet het mogelijk zijn dat de terrassen open blijven tot de onderneming sluit. We gaan geen mensen meer om 11 uur wegpesten vanwege vreemde regeltjes. Gewoon lekker tot 12 uur kunnen blijven zitten.

Nieuwe locaties

De Princehaven en de Zwaaikom zijn het symbool van het falende horeca beleid van het huidige gemeente bestuur. Deze unieke locatie komt totaal niet uit de verf door de bekrompenheid en de tegenwerking die horecaondernemers ondervinden. Wij willen een actieve ontwikkeling van dit gebied. Laten we het gezelliger maken in Katwijk!

Evenementenbeleid

Daarnaast moeten we voorkomen dat prachtige evenementen als Reuring aan Zee en het Noordzee Zomerfestival uit Katwijk verdwijnen. Het moet afgelopen zijn met de discussie elk jaar of dit wel doorgaat. Wat ons betreft geen gezeur over een half uurtje langer doorgaan. Evenementen mogen voortaan tot 1 uur duren.

Simpele maatregelen die Katwijk zo veel beter maken.

Laten we het eens anders doen de komende 4 jaar

PvdA Katwijk

Geschreven door:   Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X