Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Jongerenwerk /Meer dan 300 bezoekers bij de Street4You Straatspeeldag in de Zanderij

Blog

Meer dan 300 bezoekers bij de Street4You Straatspeeldag in de Zanderij

Welzijnskwartier organiseert elk jaar rond de zomer straatspeeldagen in de vijf dorpskernen van Katwijk. Op woensdag 20 mei was het tijd voor de eerste in de rij Street4You! Straatspeeldagen, rondom het speelveld bij de Salomonszegel in de Zanderij.

Ondanks de wisselende weersvoorspelling was het heerlijk weer en stroomde het terrein al snel vol. Meer dan 250 kinderen van zes tot ongeveer veertien jaar deden, onder toeziend oog van zo’n 60 ouders, vol overgave mee aan het uitgebreide programma van sportieve en culturele activiteiten. Er werd volop gesport in het opblaasbare speelveld van come4sport en voor de allerkleinsten was er een springkussen, voor de oudere jongeren stoere graffitiworkshops, acrobatische bewegingen tijdens breakdance, een culturele workshops tekenen en schilderen, eigenlijk teveel om hier op te noemen.

Vooral de schmink was erg populair en werd volledig door vrijwillige ouders en jongeren uit de wijk gedraaid. Al snel liep bijna iedereen op het terrein er met een vrolijk opgemaakt gezicht bij.

Aan gezond en lekker eten en drinken was natuurlijk ook gedacht. Rijen dik stonden kinderen te wachten bij de smoothiebar om hun eigen smoothie met vers fruit of een gezonde kipwrap met verse salade te maken. Vers, gezond maar vooral ook erg lekker.

Omdat er zoveel te doen was en het zonnetje de hele middag heerlijk bleef schijnen was de middag voorbij voordat de kinderen er erg in hadden. Alle betrokkenen kijken dan ook terug op een zeer geslaagde straatspeeldag. De volgende Street4You! vindt plaats op woensdagmiddag 27 mei, deze keer in de dorpskern Rijnsburg, skatebaan Koningin Julianalaan

Over Street4You!

Street4you is een laagdrempelig evenement gericht op de wijk.

De activiteiten van street4you zijn een belangrijk middel om kinderen, jongeren en buurtbewoners te bereiken. Met als doel: De sociale cohesie/samenhang te vergroten, het stimuleren van gezonde voeding, voldoende beweging, culturele vrijetijdsbesteding en vrijwilligerswerk onder kinderen, jongeren en buurtbewoners te bevorderen.

Foto’s van deze dag zijn HIER te vinden.

 Meer informatie over Street4You of wat Welzijnskwartier nog meer te bieden heeft, is te vinden op www.welzijnskwartier.nl.

Geschreven door:   Welzijnskwartier

Geen reacties

Laat een reactie achter

X